Kansanedustaja Mikko Savola: Tärkein tehtävämme on nyt omavaraisuuden vahvistaminen

0

Keskustan kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan jäsen Mikko Savola tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Hänen mukaansa niiden heijastus-vaikutukset näkyvät kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa.

Mikko Savola

– Torstaiaamuna tapahtui se mitä pelättiin, mutta viimeiseen saakka toivottiin, ettei tapahtuisi. Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan, tavoitteenaan kaataa maan hallitus ja jyrätä maa polvilleen.

– Suomi, Eurooppa ja maailma tuomitsee iskun jyrkästi. Tällä viikolla Eduskunnan täysistunto on keskustellut aiheesta jo kolme kertaa. Turvallisuuspolitiikkaan perehtyneet valiokunnat ovat käyneet tilannekuvaa ja päätöksiä läpi tiuhaan kokoustaen useita kertoja päivässä.

– Venäjää ei voi enää arvioida sen sanojen perusteella. Teot puhuvat nyt surullista kieltä. Voimaa ei säästellä, kun tankit vyöryvät kohti Kiovaa.

Savolan mukaan Suomessa on juuri nyt turvallista. Kaikkeen tulee varautua talouspakotteiden ja mahdollisten vastapakotteiden tultua voimaan.

– Kriisinsietokykyämme testataan. Omavaraisuuttamme ja huoltovarmuutta koetellaan. Tämän kevään tärkein tehtävä kotimaassa on näiden vahvistaminen. Puhuttiin sitten ruuasta, energiasta, lääkkeistä tai puolustusmateriaalista, huoltovarmuusselontekoa valmistelevan parlamentaarisen työryhmän jäsen Savola painottaa.

Turvallisuuspoliittista keskustelua on Savolan mukaan niin ikään syytä käydä. Sen tärkeimmät linjanmääritykset on kuitenkin viisasta käydä suljettujen ovien takana parhaan saatavissa olevan tiedon ja analyysin valossa.-

– Natokysymys ei ole pelkkä mielipidekysymys. Saatikka asia, joka ratkaistaan huutoäänestyksellä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI