Konnatko vai omistajat asialla? – Johtovyyhdit ja niiden kerääjät kiinnostavat

0
Lokakuussa oli viikkojen ajan tällainen määrä johtovyyhtejä valtatien 18 reunalla, Tuurin ja Töysän vällillä. Tiistaina (8.11.) oli jäljellä enää yksi johtovyyhti. (Kuvat:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS/TÖYSÄ

Viime aikoin on tullut ilmi, että ”konnat” keräävät autoista katalyssaattoreita, rauta- sekä muita arvometalleja. Toisen omaisuuden anastamista harjoitetaan mitä mielikuvituksellisimmissa kohteissa ja lähes kaikillla mahdollisilla keinoilla. Yhtenä huippuna on havaittu raideliikenteestä lopetettujen rautaisten ratakiskojen varastiminen.

Hyvin yleisiä kiiinostuksen kohteita ovat myöskin ikunalautojen ja rappukaiteiden kupariset metalliosat, sekä muut suojapeltiosat että erilaiset sähkö- ja puhelinjohdot.

Koskaan kansalaiset eivät tiedä onko johtojen tolpista poistajat rehellisissä tehtävissä, tai konnat puuhastelemassa omaa ”bisnestään”.

Eräankin alavutelaisen talon emäntä kohtasi pihassaan kaksi miestä, jotka kysyivät onko lankapuhelin talossa enää käytössä?

Emäntä vastasi, että ei ole. Ja miehet keräsivät sen jälkeen puhelinjohdon pois tolpista. Emäntää jäi kuitenkin vaivaamaan hieman se, mitä miehiä lankojen poistajat oikein olivatkaan?

Valtatien 18 reunaan, Tuurin ja Töysän väilille ilmestyi lokakuussa monta johtovyyhtiä ja muuta laitteistoa. Niitä on ihmetelty useita viikkoja. Erityisesti viime aikoina sitä, että johtovyyhdit ja muut oheislaitteet ovat huvenneet ajan kuluessa. Onko tavara vähentynyt omistajien, vaiko sivullisten toimesta?

Tiistaiaamuna, (8.11.) oli Saurakallion asuntoalueen risteyksen, ohituskaistan levitysalueen pientareella jäljelle ainostaan enää yksi johtovyyhti. Alun alkujaan tavaraa oli ainakin viisinkertainen määrä.

Moni kansalainen on ottanut minuunkin yhteyttä näistä johtojen pois keräämisen asioissa. Olenkin nyt tiedustellut eri tahoilta sitä, mitkä ovat esimerkiksi johtojen kerääjien tahot. En ole siitä kuitenkaan saanut varmaa selvyyttä.

Ehdotankin nyt, että jos johtojen ja muiden latteiden kerääjät ovat rehellisissä toimissa, niin laittaisivat jonkinlaisen tiedotteen, lipun tai lapun johtonippuihinsa. Näin toimien ei kansalaisten tarvitsisi miettiä sitä, että onko konnat tai rehelliset toiminnan takana?


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI