Konnia Allasjärven huviloissa !

0
Sorkkarauta on vielä nykyaikanakin tehokas työväline. Mutta ammattilaisten tekemissä rakennusmurroissa käytetään yhä useammin akkukäyttöisiä työkaluja. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS

Alavuden Taipaleenkylässä sijaitsevan Iso Allasjärven, eli Taipaleenjärven huvilatkaan eivät ole säästyneet konnien kolttosilta. Kylmän kauden tihutyöt ovat tulleet tämänkin järven rantahuviloissa ilmi, kun omistajat ovat talven jälkeen palailleet mökeilleen.

Keskiniemen huvilastakin oli mm. päärakennuksen oven lukon metallikieli katkaistu ammattimaisen taitavasti. Sisältä oli häipynyt ainakin seinäkello ja kiikari. Myöskin piharakennuksesta oli mukaan lähtenyt joitakin tavaroita. Mutta nyt ei paikkaja ollut suuremmin siellä sotkettu.

Pauli Keskiniemi kertoi konnien käynnin kenkuttavan niin, että ainoa vaihtoehto on valvontakameran hankkiminen.
– Vaikka varastetun omaisuuden arvo ei nousekkaan kovin korkealle, niin huoneiden kollaamisesta tulee ahdistava tunne.
– Valvontakamera ”varoitus kyltteineen” on hyvä ja nykyään halpakin vaihtoehto. Se ainakin vähentää halukkuutta pahantekoon ja lisää muutenkin turvallisuuden tunnetta, miettii Keskiniemi.

Murtojen estämiseksi kannattaakin varautua yhä paremmin. Onhan niiden määrä kasvanut räjähdysmäisesti. Erityisesti asuntojen-ja rantahuviloiden osalta. Jopa kymmeniä prosentteja vuodessa, selviää poliisin tilastoista.
Omaisuutta on varastettu ja rakenteita rikottu etenkin vapaa-ajanasunnoissa. Huviloilla on helppo rauhassa puuhastella, kun ne sijaitsevat erillään muusta asutuksesta. Saattaa kulua syksyllä ja talvisaikaan viikkoja, jopa kuukausiakin, ettei omistaja käy paikalla.

Onpa yhä useammin tullut ilmi sellaisiakin tapauksia, että jonkun huvilaa on käytetty jopa pidempiaikaiseen asumiseen.


 

JÄTÄ KOMMENTTI