Kuortaneen kunnan teknisen lautakunnan päätöksiä

0
Kuortaneen kunnantalo

Kuortaneen kunnan teknisen lautakunnan päätöksiä kokouksesta 13.12.

Vastine markkinaoikeudelle / Markkinaoikeuden päätös 15.11.2022

Tekninen johtaja Martti Ranta

Asian käsittelyn aikana esittelijä teki täydennetyn päätösesityksen;

Tekninen lautakunta päättää;

1) antaa PTCServices:n laatiman oheismateriaalin mukaisen vastineen markkinaoikeudelle.

2) että PTCService voi tarkistaa/täydentää vastineluonnosta ennen sen lopullista lähettämistä markkinaoikeudelle 30.9.2022 mennessä.

3) että oheismateriaalina oleva vastineluonnos otetaan pöytäkirjan liitteeksi lopullisessa muodossaan.

Päätös: Esittelijän täydennetty päätösehdotus hyväksyttiin.

Sopimus kiinteistöjen hoidosta ja ylläpidosta / Kiinteistö Oy Kuortaneen Asunnot

Tekninen johtaja Martti Ranta

Päätösehdotus: Tekninen lautakunta päättää määritellä korvaushinnaston ja hyväksyy muuten liitteen mukaisen sopimusluonnoksen ja päättää valtuuttaa teknisen johtajan allekirjoittamaan korjatun sopimusluonnoksen.

Päätös: Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti korvaushinnoiksi tulevaan sopimukseen 25€/ henkilötyötunti ja 47€ konetyötunti, muuten päätösesityksen mukaisesti. Lopulliseen sopimukseen korjataan myös luonnoksen kohdan 4. sopimuskumppanin oikea nimi Kiinteistö Oy Kuortaneen Asunnot.

Lautakunnan jäsen Ali Abdalla ja kunnanhallituksen edustaja Tauno Lampinen jääväsivät Kiinteistö Oy Kuortaneen Asunnot hallituksen jäseninä itsensä ja poistuivat kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Lisäenergiasäästötoimet talvelle 2023

Tekninen johtaja Martti Ranta

Kuortaneen kunta on ollut vuosia mukana kuntayhteistyön kautta tehtävässä ilmastotyössä. Kunnan ilmastotyöllä vähennetään päästöjä ja energiankulutusta, kehitetään uusia toimintatapoja, parannetaan tuottavuutta ja vahvistetaan kunnan taloudellista toimintaympäristöä.

Työhön kuuluen kunnat ovat laatineet kuntakohtaiset Kestävän kehityksen ohjelmat. Kunnan energiasäästötiimin toimesta laaditun ohjelman myötä Kuortaneen kunta on asettanut itselleen tavoitteen, että kestävän kehityksen asiat huomioidaan jokaisen toimialan strategialinjauksissa ja jokapäiväisessä kuntatyöskentelyssä.

Kuortaneen kunta on jo aiemmin asettanut 7,5 % energiansäästötavoitteen liittymällä Kuntien Energiatehokkuussopimukseen vuosiksi 2017 – 2025. Kunnan energiansäästön kokonaistavoite vuoteen 2025 mennessä on 512 MWh verraten vuoden 2015 tasoon. Tavoite on saavutettu jo vuonna 2019, mutta työtä energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään jatkuvasti. Kestävän kehityksen ohjelma on laadittu vuosille 2021 – 2030.

Päätös: Tekninen lautakunta päätti

1) merkitä tiedoksi kunnan aikaisemmat päätökset energiasäästön edistämiseksi; Ilmastostrategia 2030 ja Kestävän kehityksen ohjelma 2021-2030.

2) tehdä energian säästämiseksi lisätoimenpiteitä mm.
– katuvalojen päällä oloaikaa lyhennetään
– tehostetaan kiinteistöjen piha-alueiden valaistusta tarkoituksenmukaiseen käyttöön
– osallistutaan astetta alemmaksi kampanjaan
– tehostetaan Kestävät hankkeen energiansäästömateriaalien käyttöä , esim. Kiroileva siili julisteet
– hyödynnetään kunnan yleisillä alueilla olevia energiapuita kaukolämpölaitoksen tarpeisiin.

Autojen lämmityspaikkojen hinnat talvikaudelle 2022-2023 / Oikaisuvaatimus 21.11.2022

Valmistelija Kiinteistöpäällikkö Arto Ojala

Tekninen johtaja Martti Ranta

Päätösehdotus: Tekninen lautakunta päättää hinnoitella Kuortaneen kunnan kiinteistöjen / paikoitusalueiden lämmityspistokkeella / sähköauton latauspaikalla varustetut autopaikat esittelytekstin mukaisesti.

Päätös: Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti;

1) hyväksyä esittelytekstin mukaisesti korvaushinnaston.
2) lisätä sähköauton latauspaikasta perittävään hinnastoon, 39€/kk, myös hybridiauton.
3) määritellä edellä mainitun kohdan 2) sähköauton latauspisteeksi normaalin paikoitusaluepaikan, joka on varustettu tavallisella lämmityspistokkeella.
4) todeta, että vuoden 2023 talousarvioesityksen investointiosiossa on määrärahat neljään kiinteistöön asennettavat sähköautojen pikalatauspisteet, joissa perittävä korvaus tulee perustumaan todelliseen sähkönottolatausmäärään.


 

JÄTÄ KOMMENTTI