Kuusiolinna Terveys tiedottaa | Kuusiokunnissa uusia tartuntoja ja altistuneita Tuurissa ja Ähtärissä!

0
Kuusiolinna Terveys Ähtäri (Kuva: JS/jpnews.fi)

Päivitetty 25.8. klo 20.45 (Lisätty uusi koronapositiivinen)

Kuusiokuntien alueella on oleskellut myöhemmin koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Kaksi alueella ollutta tartuntaa on todettu Tuurin alakoululta. Näiden kahden tartunnan myötä on tunnistettu kaikkiaan 40 altistunutta.

Altistumisten vuoksi Tuurin koulun 1. luokka sekä osa 2. luokasta on asetettu karanteeniin. Tilanne päivittyy, mikäli uusia tartuntoja ilmenee jo testissä käyneistä. Kaikki altistuneet kontaktoidaan osana jäljitystyötä.

Lisäksi Töysän Salessa lauantaina 21.8. klo 10.45-11.00 asioinut henkilö on osoittautunut myöhemmin koronapositiiviseksi. Noina aikoina samoissa tiloissa oleskelleita kehotetaan seuraamaan oireita ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä testiin.

Ähtärissä on liikkunut myöhemmin positiivisen koronatestin antanut henkilö 21.8.–22.8.

Hän on oleskellut hotelli Mesikämmenessä lauantaina 21.8. ja sunnuntaina 22.8. aamupalalla sekä viettänyt aikaa hotellilla lauantaina illalla 18.00–23.00. Lisäksi hän on vieraillut Pandatalossa lauantaina 21.8.21 klo 11.00–11.30.

Tartuntatilanteen heikentyessä on erityisen tärkeää muistaa suojautua tartunnoilta ja huolehtia varotoimista esimerkiksi kouluissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja tapahtumissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee edelleen minimoimaan kontaktit ja pitämään yli KAHDEN metrin turvavälin, huolehtimaan käsihygieniasta, käyttämään kasvomaskia kohdatessa muita ihmisiä, käyttämään koronavilkkua ja ottamaan rokotteen.


 

JÄTÄ KOMMENTTI