LapWall ostaa puurunkoisia kattoelementtejä valmistavan Termaterin liiketoiminnan

0
Termaterin tehdaskiinteistöt Vetelissä. Kuva: Saku Allen / LapWall Oy

LapWall Oy ja veteliläinen Termater Oy ovat 26.1.2022 allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Termaterin liiketoiminta siirtyy LapWallin omistukseen. Liiketoiminta siirtyy LapWallille 1.2.2022. Liiketoimintakaupan myötä Termaterin henkilöstö siirtyy LapWallin palvelukseen. Osapuolet ovat lisäksi sopineet, että LapWall ostaa samassa yhteydessä Vetelissä sijaitsevat tehdaskiinteistöt.

Keski-Pohjanmaalla sijitsevaTermater suunnittelee, valmistaa ja asentaa kertopuurunkoisia kattoelementtejä teollisuuden, liikerakentamisen, koulujen, liikuntatilojen ja maatalouden tarpeisiin. Tuotevalikoimassa on mm. LOISTO-puukattoelementti (sisäkattona on höyrytiivis polyesteripinnoitettu teräsohutlevy), joka soveltuu erinomaisesti korkeaa hygieniatasoa sekä kosteudenkestoa vaativiin kohteisiin. Termater Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli noin 13 miljoonaa euroa.

LapWall on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi puuelementtien valmistajaksi. Sovittu liiketoimintakauppa on merkittävä strateginen askel LapWall LEKO® -puutuotevalikoiman laajentumiselle, yhtiön tulevaisuuden kasvulle sekä puurakentamisen ekosysteemin kehitykselle.

– LapWall on tehnyt yli 10 vuoden ajan merkittävää työtä koko toimialan kehittämiseksi. Liiketoimintakauppa mahdollistaa yhtiön entistä nopeamman kasvun puuelementtirakentamisen alalla. Liiketoimintakaupan johdosta LapWallin tuotevalikoima laajenee entisestään muun muassa teräsohutlevypintaisella kattoelementillä. Olen äärimmäisen tyytyväinen sovitusta liiketoimintakaupasta ja toivotan Termaterin henkilöstön tervetulleeksi LapWallin kasvavaan tiimiin, toteaa LapWall Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

LapWall LEKO® -puuelementointijärjestelmä mahdollistaa vaativien ja entistä suurempien kohteiden kustannustehokkaan elementoinnin. Ekologisuus, ympäristövaatimukset, kosteudenhallinta ja kohonneet laatuvaatimukset ovat nopeuttamassa puuelementtien käytön kasvua rakentamisessa.

LapWallin puurunkoisilla seinä- ja kattoelementeillä on viralliset Rakennustietosäätiö RTS sr:n myöntämät RTS EPD -ympäristöselosteet vuodesta 2020 lähtien. Ne kertovat luotettavasti tuotteiden ympäristövaikutukset rakennuttajille, suunnittelijoille ja rakennusliikkeille.

LEKO®-puuelementointijärjestelmässä hyödynnetään LapWallin ylivoimaista osaamista. Se koostuu standardoidusta tuotevalikoimasta, nykyaikaisia ohjelmia ja ohjelmistorobotiikkaa hyödyntävästä 3D CAD/CAM-suunnittelusta, automatisoiduista osavalmistuksesta ja elementtien kokoonpanosta sekä vakioidusta asennuskonseptista.


Vuonna 2011 perustettu LapWall on laajan tuotevalikoimansa ja nykyaikaisten tehtaidensa ansiosta kasvanut nopeasti Suomen johtavaksi puuelementtivalmistajaksi. LapWall Oy:llä on tehtaat Pyhännällä ja Pälkäneellä. Lisäksi toimipisteet ovat myös Oulussa ja Vantaalla.


 

JÄTÄ KOMMENTTI