Mäkelä Alu:n uusi toimitusjohtaja on Marko Orpana

0
Marko Orpana

Mäkelä Alu:n uusi toimitusjohtaja on valittu, hän on Marko Orpana. Perheyrityksen toimitusjohtajan tehtäviä hoitanut Petri Mäkelä jatkaa nyt yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Tällä hetkellä Orpana työskentelee Rauhala Yhtiöt Oy:n toimitusjohtajana. Hänellä on pitkä kokemus palveluliiketoimintojen johtamisesta.

– Uskon, että juuri tältä saralta Markolla on meille paljon uutta annettavanaan, mutta ennen kaikkea uskon, että hän tuo meille hyvää ja innostavaa johtajuutta. Itse odotan innolla, että pääsen tekemään Markon kanssa yhteistyötä, Petri Mäkelä toteaa.

Marko Orpana aloittaa Mäkelä Alun toimitusjohtajana 1.3.

– Mäkelä Alu:n palvelukseen tulen äärimmäisen innostuneena mutta nöyränä. Yritys on iso, mutta pidän sen arvoista ja strategiasta. Etenkin Petrin kanssa meillä on hyvin samanlainen ajatusmaailma, hän kertoo.

Pitkä kokemus johtamisesta

Kauhajoelta kotoisin oleva Marko Orpana asuu perheineen Seinäjoella. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt muun muassa Elisa-konsernilla ja Itellalla asuessaan Etelä-Suomessa. Muutettuaan Etelä-Pohjanmaalle takaisin hän työskenteli pitkään Ilkka-Yhtymässä.

– Johtamisesta ajattelen, että olen asiakaspalvelutehtävässä ja asiakkaitani ovat yrityksen ihmiset. Näen tärkeänä, että pystyn mahdollistamaan henkilökunnan työnteon ja sen, että töissä on hyvä olla, Orpana sanoo.

– Lähden tähän työhön sillä mielellä, että tulen ennen kaikkea oppimaan sekä kuuntelemaan ja keskustelemaan henkilöstön kanssa. Odotan tätä innolla, hän jatkaa.

Orpana hyppää pestiinsä täysin uudelle toimialalle. Tämä on Mäkelä Alu:lta strateginen valinta.

– Meillä on erittäin osaava ja strategiaamme sitoutunut johtoryhmä, jonka kanssa on mahtavaa viedä yritystämme eteenpäin. Sen vuoksi emme hakeneet minkään osa-alueen erityisosaamista, vaan nimenomaan hyvää johtajuutta ja sitä uskon, että Marko meille tuo. Se, että Markolla on vahva tausta palveluliiketoiminnassa, on meille loistava mahdollisuus viedä omaa palveluliiketoimintaamme eteenpäin. Lisäksi arvopohjaltaan hän sopii hyvin työyhteisöömme, mikä onkin välttämätön edellytys hyvälle yhteistyölle, yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi siirtynyt Petri Mäkelä sanoo.

Vastuullisuus ja palvelut kilpailuetuina

Mäkelä Alu:n liiketoimintamallin, jossa tuotannollisen tuotteen tekemisestä on onnistuttu tekemään palveluliiketoimintaa, Marko Orpana näkee erottautumistekijänä ja strategisena kilpailuetuna. Monet alumiininpuristuslaitokset valmistavat vain tuotteita.

– Mäkelässä nähdään asiakkaan aito tarve, joka voi joskus olla asiakkaalle itselleenkin tunnistamaton. Tämä on toiminnassa hyvin keskeistä. Mäkelä Alu haluaa aidosti olla osa asiakkaan arvoketjua ja auttaa heitä kehittämään omaa liiketoimintaa, hän sanoo.

Mäkelä Alu tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi alumiiniprofiilien varastointi- ja pintakäsittelypalvelua integroituna asiakkaan omaan tuotantoon.

– Mäkelä Alu on vastuuntuntoisesti eteenpäin menevä yritys. Vastuullisuus on kantavana voimana niin työhyvinvoinnissa kuin työturvallisuudessa ja ilmastoasioissa. Yritys kantaa vastuuta toimialueistaan ja maapallosta, niin hyvin kuin se on mahdollista, Marko Orpana näkee.


 

JÄTÄ KOMMENTTI