Säretystä huoltoasemasta… ALAVUDEN KAUPUNKI KAUPOISSA

0
Parin kolmen viimeisen vuoden aikana on toimettomana seisseen, entisen hienon liikekiinteistön sisätiloja turmeltu perusteellisesti. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS/TÖYSÄ

Erkki ja Sinikka Ala-Mutka rakennuttivat aikoinaan hienon liikerakennuksen Töysän keskustan tuntumaan, valtatien 18 ja Lehtimäentien risteykseen. Kiinteistössä toimi useita vuosia yrittäjäpariskunnan ylläpitämä huoltoasema ja kahvilayritys.

Alavuden kaupunki ostaa entisen huoltamo-kahvilakiinteistön purettavaksi. (Kuva: Pentti Hautala)

Eläkeiän ylitettyään Ala-Mutkat myivät kiinteistön ja sen jälkeisen ajan jälkeen toiminta hiipui. Myöskin rakennus vaihtoi omistajaa useampaan kertaan. Sen omistajina olivat muun muassa kotimaiset ja venäläiset liikemiehet.

Kukaan ei oikein ole tiennyt mihin osoitteeseen kaupungin kiinteistöveron perinnät ja muut rästissä olevat maksut tulisi osoittaa. Niinpä ne ovatkin jääneet suurimmaksi osaksi saamatta.

Mitähän on mielessä liikkunut tämänkin keittiöhuoneen sotkijoilla? (Kuva: Pentti Hautala)

Hieno, valkoisesta tiilestä rakennettu, kiinteistö on kärsinyt viime vuosien aikana myöskin pahoja aikoja ilkivallan tekijöiden käsittelyssä. – Sen polttoainetankkeja on kaadettu, ovet rikottu sekä suuret ja pienemmät ikkunalasit säretty. Rakennuksen sisusta on sotkettu perusteellisesti  jne.. Lähellä asuvat ovat tehneet useita llmoituksia ja valituksia muun muassa kupungille häiriöistä ja ympäristön roskaamisesta.

Nyt töysäläisten ”murheenkryyniksi” muodostunut ja ilkivallan tekijöiden toimesta purkukuntoiseksi turmeltu kiinteistö on saamassa lopullisen tuomion.

Ilkivallantekijöiden mielijohteesta rikottu rakennus ja runsaan 5300 nelion tontti sijaitsevat valtatien 18 ja Töysästä Lehtimäelle johtavan tien risteyksessä. Eli todella hyvällä liikepaikalla. (Kuva:Pentti Hautala)

Alavuden kaupunki on päättänyt kuntalaisten toivomuksesta ostaa keskeisellä paikalla oleven liiketontin rakennuksineen ja liittymineen. Myyjänä on ähtäriläinen Veijo Niemi ja hinta on 5000 euroa.

Aikoinaan laaditussa kaavassa runsaan 5300 neliön, Piikkilä-niminen tontti on merkitty huoltoasematoiminnan alueeksi.

Kaupan saadessa lainvoiman kaupunki purkanee hyvällä ja keskeisellä paikalla sijaitsevan rakennuksen.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI