Soinin kunnan ensimmäinen tuulipuisto on avattu.

0
vas. Nils Borstemann, Antti Kurvinen, Tom Willjams ja Johanna Rannanjärvi

Soinin ensimmäinen tuulivoimapuisto avattiin tuulisella ja sateisella säällä Soinin Konttisuolla. Kutsuvieraille ja lehdistölle Yhteistalolla.

Reino Määttä

Aaamulla Yhteistalolla käyttivät puheenvuoroja Soinin osalta kymmenen vuotta sitten mukana ollut kunnanjohatja Reino Määttä, joka kertoi hankkeen startista. Hän kertoi hankkeen historiasta ja niistä alkuvaikeuksista, joita hankkeessa oli. Itse hän katselee myllyjä Hankajärven rannassa, ej koe minkäänlaisia erimielisyyksiä, eikä pahaa sanottavaa.

 

 

 

Johanna Rannajärvi

Nykyinen kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi iloitsi ensimmäisen hankkeen loppuunsaattamisesta. Etenkin kiinteistötulon osuus on 1,7 miljoonaa euroa, kun kaikki hankkeet toteutuvat. Kunnan vuotuinen budjetti on 7,5 miljoonaa euroa, tästä näkee asian merkityksen. Soinin kunta suhtautuu positiivisesti tulevaisuuteen, kunnan elivoimaisuuteen ja itsenäisyyteen

 

 

Nils Borstermann

Energiequellen puheenvuoron käytti maajohtaja Nils Borstermann pitäen puheensa, ensimmäisen sellaisen, suomeksi. Omistajan puheenvuoron käytti Tom Willjams, joka tulkattiin.

Seuraavan puheenvuoron käytti UPM Metsän tuotepäällikkö Lauri Huttunen, joka myöskin kiitteli hanketta ja sen tuomaa vuokratuloa. Hän kertoi UPM Metsän toiminnasta ympäri  Suomea.

 

Anni Mikkonen

Suomen Tuulivoimayhdistyksen toimitusjohtaja Anni Mikkonen kertoin tuulivoiman nykytilasta tilastojen valossa. Tänä vuonna rakennetaan 340 yksikköä, ensivuonna 250 ja vuonna 2024 tiedetään tällä hetkellä 140 tuulivoimayksikköä. Viime vuonna tuulivoiman osuus oli 10 % ja vuonna 2027 on tuulivoima suurin sähköntuottaja.

Sade Konttisuolla ei kuitenkaan latistanut innostusta, joka alkoi Soinin yhteistalolta ja jatkui Konttisuolla kaikille halukkaille tarjotulla hernekeitolla ja letuilla.

 

Antti Kurvinen

Tilaisuuteen toi valtiovallan tervehdyksen ministeri Antti Kurvinen. Hän kertoi Soinista tulevan ensimmäisenä mieleen Sisu ja sisusta Soini. Hän muisteli pelireissuja pesäpallon puitteissa Soiniin. Hän tarkasteli myöskin tuulivoiman merkitystä energiapolitiikan tilanteessa juuri nyt ja tässä maailmantilanteessa.

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI