Tuotteita löytyy lähes jokaisesta Suomen kunnasta – Kantosen Metalli Oy:n yrittäjistä vuoden 2022 yrittäjät Virroilla

0
Vuoden 2022 yrittäjä Virroilla. Kantosen Metalli Oy yrittäjäpariskunnat (vas,) Martti ja Irmeli Kantonen ja Tero ja Eija Kantonen. (JR)
Jarkko Ruohola/J-Pnews
Virrat

Virtain Yrittäjäyhdistyksen järjestämässä iltajuhlassa perjantaina julkistettiin sekä vuoden 2022 virtolainen yrittäjä että vuoden nuori yrittäjä.

Vuoden yrittäjävalinta kohdistui tällä kertaa Eija ja Tero Kantoseen ja heidän yritykseensä Kantosen Metalli Oy.

Torppakyläntien varressa sijaitseva yritys on siinä mielessä virtolaisessa yrityselämässä harvinainen yksilö, että sen valmistamia tuotteita voi löytää myynnistä lähes jokaisesta Suomen kunnasta. Kantosen Metalli Oy:n tuoteisiin esimerkiksi rappulalleihin, pensastukiin, katuharjoihin ja kukkatelineisiin voi törmätä kaupoissa ja muissakin myynipaikoissa ympäri maatamme.

Kantosen Metallin perusti Martti Kantonen vuonna 1989 Alajärvellä. Aluksi tuotteisto muodostui rappuralleista, kudosten kannatinraudoista. Toiminnan laajentuessa yritys muutti toimitilansa vuonna 1996 Virroille parempien kulkuyhteyksien äärelle.

Vuonna 2018 yritys muutti nimensä toiminimestä Kantosen Metalli Oy:ksi. Martti ja hänen vaimonsa Irmelin uutteran ja uranuurtavan työn myötä yrityksen tuotteita myydään rautakaupoissa ja puutarhamyymälöissä joka puolella maata. Itse Virroiltakin löytyy Kantosen tuotteita monesta eri myyntikohteesta. Vuonna 2020 Kantosen Metallissa tapahtui sukupolvenvaihdos yli 30 toimintavuoden jälkeen. Tällöin Martti ja Irmeli Kantonen jäivät ansaituille eläkepäiville. Yrityksen perämiseen astuivat Martin poika Tero  ja hänen vaimonsa Eija. Heidän tarkoituksena on jatkaa hyväksi koettua yrityksen toimintaperiaatetta ottaen huomioon myös uuden sukupolven kehitysideat.
.
Edellisen sukupolven työtä kunnioitaen joulukuussa 2020 lanseerattiin tuotteille oma Kantosen-tavaramerkki. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Eija Kantonen ja Tero Kantonen vastuulla ovat tuotantopäällikön tehtävät. Eijan yrityselämään siirtyminen sairaanhoitajan tehtästä toimitusjohtajaksi on vaatinut myös uutta kouluttautumista. Hän on tradenomi koulutuksen jälkeen opiskellut Suomen Yrittäjäopistossa johtamisen ja erityisjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Kantosen Metalli Oy työllistää kahdeksan henkilöä.
.
Vuoden 2022 nuori virtolainen yrittäjä Simo Hautanen/Sihatek Oy.

Virtain Yrittäjien puheenjohtaja Olli Salmi kertoi vuoden nuoren yrittäjän valinnan vaikeudesta, koska paikkakunnalla on todella paljon nuoria yrittäjiä.

– Kun pitää löytää joku mieleenpainuva juttu valittavasta yrityksestä, se
jäi tästä valitusta yrityksestä hyvin vahvasti mieleen. Hän on aloitanut seitsemän vuotiaana. Hän ollut jo päivätöissä tällä allalla 13-14 vuotiaana ja varmaan silloin päättänyt ryhtyä yrittäjäksi. Nämä tarinat aina sykähdyttävät.
.
– Tällä yrittäjällä on suurin osa työkohteista Tampereella ja Seinäjoella. Virroillakin tehdään tienhoitotöitä. Tämä yritys toimii maanrakennusalalla ja se on perustettu 2016. Tällähetkellä töissä on kaksi vierasta ja kaksi konemiestä on lisäksi yrityksessä. Yritys on hyvin aktiivinen. Yrittäjä on Simo Hautanen ja yritys Sihatek Oy, johdatti sanoillaan vuoden nuoren yrittäjän julkistamisen Olli Salmi.
.
Sihatek Oy suorittaa monenlaisia maanrakennusurakoita, kuten salaojitukset, viemäri- ja vesijohtokaivuut, talojen ja rakennusten pohjatyöt, pihatyöt, pihasuunnittelu, muut kaivuutyöt, maanajo- ja murskekuljetukset, konekuljetukset, jätevesijärjestelmien myynti sekä asentaminen, harjakonetyöt. Rakennusten purku ja saariurakointi on myös mahdollista sekä tarvittaessa mahdutaan pienemmällekin pihalle kompaktin kokoisilla koneilla.
.
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. (JR)

Virtain yrittäjuhlaan toi Suomen Yrittäjien tervehdyksen vasta valittu puheenjohtaja Petri Salminen.  Hän kehotti yrittäjiä varautumaan  sähkökatkoksiin.

– Meidän yrittäjien tulee varautua myös siihen, että saatamme olla pelotetun sähkökatkosten äärellä ja joka tapauksessa meidän tulee tarkkailla omaa energian käyttöämme ja pyrkiä sitä myös säästämään. Tämä on viesti, jota on välttämätöntä julkituoda ja toistaa.
.
Salminen näki, miten yrittäjät uskovat positiivisesti tulevaisuuteen.
.
– Välittyy se kuva, että jos joku tässä maassa sen tulevaisuuden rakentaa, minkälaisen taloussuhdanteen keskellä ja tai sen jälkeen, ovat yrittäjät ja yritteliäät ihmiset. Mitä ympärillä tapahtuu, yrittäjän dna:han tulee löytää väylä tulevaan, innovaatioita, ahkeraa työtä ja periksiantamattomuutta.
.
Virtain kaupungin tervehdyksen juhlassa esittänyt kaupunginjohtaja Henna Viitanen toivoi  kaupungin tavoittavan uudet yrittäjät ja tavata kaikkia toimivia yrityksiä elinvoimatiimin kautta säännöllisesti.
.
– Haluamme tietää mitä meidän yrittäjille kuuluu sekä tarjota apua mahdollisuuksien  mukaan. Pyrimme viestimään monikanavaisesti ajankohtaisista mm, sosiaalisen median kanavissa ja yrityskäyntien yhteydessä Nyt uusimpana viestikanavana meillä on yrittäjien uutiskirje, joihin koostamme tietoa rahoituksista ja yrittäjille suunnatuista tapahtumista, kertoi kaupungin toimista yrittäjien suuntaan Henna Viitanen.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI