Töysän seurakuntakoti – ”Näyttää arvolleen sopivalta” – ”Tämä malli on mieleinen”

1
Nyt Töysän seurakuntakodin luonnoskuvat ilmentävät ulkomuodoltaankin toivotun arvokasta mallia.

Pentti Hautala / J-Pnews
ALAVUS / TÖYSÄ

”Mitä katsastuskonttoria, konehallia nyt meinataan rakentaa Töysän puretun ja hienon seurakuntalon tilalle?” ”Varjelkoon, että tuollaista kioskin näköistä seurakuntakotia Töysään tehdään”.

Edellisissä sitaateissa esimerkkejä kymmenistä minullekin tulleista yhteydenottojen ilmaisuista. Niitä alkoi tulla sähköpostilla ja puhelimella, kun julkaisin taannoin kuvat yhdestä vaihtoehdosta seutukuntamme JPnews verkkolehdessä.

Monista kymmenistä yhteydenottojen mielipiteistä olivatkin enemmistönä julkisukelvottomat. Niitä tuli seurakuntalaisten lisäksi kauempaakin. Entisiltä töysäläisiltä. Mutta niistä ei sen enempää.

Kuvat J-P:ssä olivat niistä luonnoksista, jotka olivat Alavuden seurakunnan Töysän aluenouvostossa nähtävänä. Ja niihin tehtiin heti neuvostossakin paljon muutosehdotuksia

Yleensä yhteydenotoissa moitittiin rakennuksen ulkoista mallia. Mutta myöskin jotkut ilmaisivat huolensa juhlasalin koosta. Suurempaa toivottiin. Eteisaula on kuitenkin suunniteltu melko kookkaaksi, josta tarvittaessa järjestyy lisätilaa.

Oli rakennettavan seurakuntakodin kannalta eduksi, että rakennuksen suunnitelmat olivat avoimesti esittelyssä ennakkoon, myös seurakunnan johtavien viranhaltioiden toimesta. Näin sai laaja joukko esittää mielipiteitään ja toiveitaan.

Seurkunnnan hallintopäällikön, Hannele Hannukselan mukaan seurakuntahallinto ja eri instanssit ovat syksyn aikana käsitelleet aktiivisesti seurakuntakodin luonnoksia.

– Palautteiden ja kommenttien perusteella pyydettin toista vaihtoehtoa julkisivukuvista suunnitelijalta, arkkitehti-ja insinööritoimito Motiivi Oy:ltä.

Nyt Töysän seurakuntakodin luonnoskuvat ilmentävät ulkomuodoltaankin toivotun arvokasta mallia.

Vaihtoehto kakkonen saatin suunnittelijalta ennen itsenäisyyspäivää. Ja se oli joulukuun ensimmäisellä viikolla kirkkoneuvoston arviotavana. Neuvostossä todettiin, että vaihtoehto 2 on pienin muutoksin, kaikin puolin ykköstä soveltuvampi. Ja sen kruunaa kunnon harjakatto.
– Malli muistuttaa vanhaa pappilaa ja sovelttuu väritykseltään kirkon miljööseen, arvioi Hannuksela.

Ja nyt onkin kehuttava, että Motiivi Oy:n arkkitehti Jorma  Keskikiikonen on laatinut näyttävät ”Kartano”-luonnokset. -Niitä saa kehua nyt oikein seurakuntakodin arvolle sopivaksi.

Luonnokset hyväksyy lopullisesti kirkkovaltuusto. Ja rakentamaan päästään kevään koittaessa. Kodin pitäisi olla valmiina käyttöönsä marraskuussa.

 


 

Alkuvuoden 2022 kurssit

1 KOMMENTTI

  1. Miten ne vanhat sanonnat meneekään – Sitä saa mitä tilaa –
    ja toisaalta – Halvalla ei hyvää saa – ;-D))

JÄTÄ KOMMENTTI