TÖYSÄN SEURAKUNTATALON PURKU ALOITETTIIN

0
Suomi on rikas maa! Niin on todettava tästäkin kuvasta, kun hyvää ja käyttökelpoisia kalusteita ja muuta tavaraa kuskataan kaatopaikoille. Kuva: Pentti Hautala

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Torstai 14.10.2021 on Alavuden ja Töysän kirkollisessa seurakuntatoiminnassa historiallinen päivä.

Näin siksi, kun aloitettiin purkamaan rovastikunnan ensimmäistä seurakunnan toimitilaa sisäilmaongelmien aiheuttamana Töysässä. Ja jatkoa seuraa, kun sama kohtalo on myöskin lähitulevaisuudessa kohtalona Alavuden seurakuntatalolla.

Töysän seurakuntatalon kalusteita ja muita tarvikkeita tarjottiin ostettavaksi aikeisemmin. Monet tuolit, kaapit ja komerot tekivätkin, tarjousten perusteella kauppansa.

Tässä olisi tarjolla hyvää ja tarpeellista tavaraa moneen kotiin. Esimerkiksi kymmeniä, taannoin ”suurella rahalla”, päällystettyjä tuoleja. Kuva: Pentti Hautala

Paljon jäi kuitenkin myymättä hyviä ja käyttökelpoisia tavaroita.

Nyt olikin purkajien ensimmäisenä tehtävänä, kalusteiden, wc-pönttöjen ja pesualtaiden irrottaminen sekä poistaminen ulos rakennuksesta.

-Ja suorastaan surullista olikin katsella, kun todella hyvää tavaraa oli heitettävänä ikkuna-aukoista ulos kasalle kaatopaikkatavaraksi.

Moni purkuläjän tuoleja, kaappeja ja sohvia ym. katsellessaan ihmettelikin, miksi hyvälle ja käyttökelpoista tavaraa menee jätteeksi kaatopaikalla?

Kummasteltiin miksi ei ole ilmoitettu yleisesti, että halukkaat saavat hakea niitä ilmaiseksi. Purkajat kyllä sanoivat avoimesti, että sisätiloista ulos kasalle heitettyä tavaraa voi ottaa vapaasti kuka haluaa. -Ja sitä sitten otettiinkin.

Töysän seurakuntatalon purun sai tehtäväkseen halvimman tarjouksen tehnyt nokialainen Mevaset Oy. Talo häipyy muistojen joukkoon lähitulevaisuudessa 54.560 euron urakkasummalla.

Uuden seurakuntakodin suunnittelu Töysään on jo hyvässä vauhdissa. Sen rakentaminen pitäisi käynnistyä jo keväällä. -Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin vihkiäisiä vietetään vuoden 2022 lopulla.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI