Viikko 2 | EPSHP:n tiedote – keskiviikko – neljä uutta tartuntaa eilen

0
Sairaalanmäki ilmakuva

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

 Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 12.1.2021 neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen lähteet ovat suurelta osin muualta Suomesta, osa ulkomailta. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 448. (Sairaanhoitopiirin nettisivulla oleva koronainformaatio päivittyy viiveellä.)

Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 64 140. Eilen tutkittiin 352 näytettä.

Sairaanhoitopiirin koronarokotuksissa on päästy alkuun. Sairaanhoitopiiriin toimitetut rokotemäärät ovat olleet vielä pieniä ja puolet rokotteista on jaettu alueen terveyskeskusten käyttöön. Rokotukset ovat käynnistyneet koronapotilaita hoitavien, koronatestejä tekevien ja koronanäytteitä tutkivien yksiköiden henkilökunnasta.

  • Henkilökunta on hakeutunut innokkaasti rokotuksiin, mutta rokotteiden saatavuuden takia emme tällä hetkellä pysty rokottamaan vielä koko henkilökuntaa. Odotamme rokotesaatavuuden parantuvan lähiaikana, kun käyttöön saadaan myös muita rokotteita. Nyt käytössä oleva rokote suojaa tehokkaasti COVID-19 -viruksen aiheuttamalta vakavalta taudilta, eikä ole aiheuttanut myöskään merkittäviä sivuvaikutuksia, sanoo infektioylilääkäri Elina Kärnä.

 

JÄTÄ KOMMENTTI