Viikko 21 | EPSHP:n tiedote – maanantai | Nyrkin suositukset 6.6. 2021 saakka

0
Sairaalanmäki aluetta

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 852 koronavirustartuntaa. Viime viikolla todettiin vain neljä uutta koronavirustartuntaa, joista aiheutui kaksi joukkoaltistumistilannetta. Tartunnoista valta-osa saatiin yksityistilaisuuksista.  Karanteeniin asetettiin viime viikolla noin 30 henkilöä. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus 8,3 / 100 000 asukasta (16 tapausta).

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella tehtiin viime viikon aikana 2354 koronatestiä ja kaiken kaikkiaan niitä on tehty 109 851. Positiivisten koronanäytteiden osuus oli 0,2 %.

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja on Etelä-Pohjanmaalla todettu tähän mennessä 235, joista 183 on UK-varianttia (ns. Britannian variantti) ja loput Etelä-Afrikan virusmuunnosta.

Voimassa olevat aluehallintoviraston Etelä-Pohjanmaata koskevat määräykset 12.5. – 1.6.2021

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Näiden kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Nyrkin kokous 24.5.2021

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian perustasolla 23.3.2021 lähtien. Alueellinen työryhmä Nyrkki ei tämän päiväisessä kokouksessaan muuttanut aiemmin antamiaan suosituksia.

Seuraavat suositukset ovat voimassa 6.6.2021 saakka

Yksityistilaisuuksien osallistujamääräksi Nyrkki suosittaa enintään 20 henkilöä.

Isossa kirkkosalissa pidettävään jumalanpalvelukseen voi osallistua 50 henkilöä, mutta muissa tiloissa järjestettävissä uskonnollisissa tilaisuuksissa osallistujia voi olla enintään 20. Kaikissa tilaisuuksissa on huolehdittava 2 metrin turvaväleistä ja käytettävä maskeja.

Ylioppilas- ja valmistujaisjuhlien osalta Nyrkki totesi, että opetuksen järjestäjät voivat järjestää juhlat oman harkintansa ja opetusministeriön sekä aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Yleisö sijoitetaan omille istumapaikoilleen, vähintään kahden metrin turvavälit, maskien käyttö ja muu terveysturvallisuus huomioiden. Yli 50 henkilön tilaisuuksissa yleisön jakaminen erillisiin katsomolohkoihin vähentää koronavirustartunnan riskiä.

Kotona tai muussa tilassa järjestettävässä ylioppilas- tai valmistujaisjuhlassa voi olla paikalla samanaikaisesti enintään 20 henkilöä. Juhla tulee järjestää terveysturvallisuus huomioiden (turvavälit, maskit, käsihygienia).

Muut voimassa olevat suositukset löytyvät Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta: https://www.epshp.fi/sairaanhoitopiiri/ajankohtaista/alueellisen_yhteistyoryhma_nyrkin_suositukset

Seuraava Nyrkin kokous 31.5.2021. Seuraavan tiedotteen annamme ke 26.5.2021 mennessä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI