Virrat teki pystyleimikkokaupat

0
(JR/J-Pnews)
Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin teknisten palveluiden lautakunta on päättänyt valita pystyleimikoista korkeimman osto-tarjouksen tehneen Metsä Group:n tarjouksen hintaan 153.922,40 euroa + bonusarvio 3407,00 euroa eli yhteensä 157.329,40 euroa (alv 0%).

Ostotarjouspyynnöt lähetettiin viidelle tarjoajalle. Määräaikaan mennessä ostotarjouksen jättivät Keitele Forest Oy, UPM-Kymmene Oyj ja Metsä Group.
Virtain Valtin valtuustoaloitteeseen ”Metsien hyödyntäminen harkintaan” päätettiin antaa seuraavanlainen vastaus. Kaupungille on laadittu sähköinen metsäsuunnitelma, jonka lähtökohtana on tasaiset, vuosittaiset hakkumäärät. Hakkuumäärät tarkastellaan kuitenkin vuosittain talousarvion laadinnan yhteydessä.
Vuosittain toteutettavien metsänhoito- ja hakkuutöiden suunnittelussa arvioidaan tapauskohtaisesti maisema-arvot sekä myös metsätaloudellinen arvo. Myös tuholaisherkkiä alueita seurataan. Tarkastelua tehdään tilakohtaisesti siten, että vuosittaiset toimenpiteet muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.
Metsäsuunnitelmaa päivitetään kuvioittain ja sen ajantasaisuutta seurataan. Kaupungille kuluvan vuoden aikana hankitut metsätilat on myös lisätty nykyiseen metsäsuunnitelmaan ja se on siten ajantasainen.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI