Virtain valtuusto hyväksyi yli kolmen miljoonan euron ylijäämäisen tilinpäätöksen

0
Kuvateksti: Virtain kaupunginvaltuuston maanantai-iltaisen kokouksen päällimmäisenä aiheena oli vuoden 2022 tilipäätös.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana vuoden 2022 tilinpäätöksen, jonka ylijäämä 3.049.447,17 euroa päätettiin siirtää taseen edellisten tilikausien ylijäämään. Valtuustoryhmien käyttämissä puheen- vuoroissa annettiin pääosin positiivista palautetta tilinpäätöksestä ja viime vuoden toiminnasta, mutta pienoista kritiikkiäkin kuultiin.

Johanna Saarinen (kesk.) mielestä talouden näkökulmasta vuoden 2022 tulos oli erinomainen. – Onnistumisiin kuuluivat   hyvin toimivat kuntapalvelut, elinvoimapaketin positiiviset vaikutukset ja muuttovoitto paikkakunnalle, joka tulee maahanmuutosta. Kun talous on terveellä pohjalla, on helpompi kohdata tulevat haasteet, joita päällimmäisen ovat varhaiskasvatuksen tila- ja henkilöstöresurssien kuntoon saattaminen, toisen asteen toimitila-asioiden ratkaiseminen, myös musiikkiopiston tilat, hyvinvointityön hyvään käyntiin saattaminen ja valmistautuminen tulevaan TE-uudistuksen, listasi haasteita Johanna Saarinen.

Ari Dahlberg (Virtain Valtti) totesi, että kaupungin talous on vahva ja lainakanta keskimääräistä alempi. -Uuta lainaa ei nostettu vuonna 2022. Viivan alle jäävä merkki on selvästi positiivinen. Investointeja on tulossa, joten rahaa tulee kulumaan tulevaisuudessa. Se on varmaa.

Keijo Kalevan (sd.) mielestä tilinpäätöksen käsittely jakautuu kolmeen pykälään. -Tukena käytän tarkastuslautakunnan arviointikertomusta, jota pidän johdonmukaisena ja tämän avulla on tilinpäätöstä ja toimintaa on turvallista arvioida. -Jälkeen päin arvioituna Keiturin Sote Oy:n perustaminen oli rohkea teko. Pirkanmaan hyvinvointialue on ottanut vastaan yhtiömme ja muutkin saavat arvioida tuloksemme.  Haasteita yhtiölle tulee vielä olemaan. Yhdistymisvaiheessa Pirkanmaan kuntien osalta voin itse todeta, että meidän osuutemme ei ole huono.

Marika Hakola (kd.) kertoi, että syksyn aikana aloitettiin toimenpiteet suunnitelman toteuttamiseksi Virtain Vuokratalon toimesta. -Erilaisten asuntojen , asumismuotojen tarjolla pitäminen keskustassa ja kyläkunnissa on tärkeä osa  , että uudet asukkaat valitsevat asunpaikakseen paikkakuntamme. Veto- ja pitovoima ovat tärkeät asiat, joihin meidän tulee kiinnittää huomiota jatkossakin.

Pentti Tikkanen (kok.)  kokonaisuutena ajatellen tilinpäätösasiakirja 2022 on hyvin laadittu ja antaa hyvän kokonaiskuvan Virtain taloudesta ja toiminnasta. – Erityisesti haluan onnitella Virtain lukiota, Teemu Kontoniemeä, opettajia ja oppilaita erinomaisesta menestyksestä. Kolmas sija Pirkanmaalla ja 33:s sija koko Suomessa, on on uskomattoman hieno tulos, iloitsi Pentti Tikkanen.

Katja Kotalammen (vas.)  mukaan ylijäämä tuli avustusten ja hyvien verotulen avulla. -Tämä vuosi tulee olemaan paljon erilaisempi kuin viime vuosi. Toisaalta meillä olisi viime vuonna ollut mahdollisuus panostaa meidän heikkoihin kohtiin, jotka nousivat tilinpäätöksessä esiin.  Tekisimme sen tänä vuonna, kun tilanne ei ole vielä hirvittävän vaikea. Tavoitteiden asettelussa tarvitsemme enemmän tulevaisuuden visioita, mitä osastot voivat kuntalaisille tarjota, toivoi Katja Kotalampi. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI