Alavuden kaupunki muisti siirtyvää henkilöstöä läksiäisjuhlassa

0
Hyvinvointialueelle siirtyvää henkilökuntaa yhteiskuvassa.

Alavuden kaupunki järjesti torstaina 8.12.2022 Hotelli Alavudessa läksiäisjuhlan hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilöstölle.

Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki 30 siirtyvää työntekijää Alavuden kaupungilta. He työskentelevät ruoka- ja siivouspalveluissa sekä oppilashuollossa ja heidän työnantajansa vaihtuu Alavuden kaupungista Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueeksi vuoden 2023 alusta. Muutos toteutuu liikkeen luovutuksen periaattein. Se tarkoittaa, että työntekijät siirtyvät hyvinvointialueelle ns. vanhoina työntekijöinä.

Tilaisuudessa kuultiin juhlapuhe kaupunginjohtaja Liisa Heinämäeltä ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marko Vainionpää luovutti pitkäaikaisimmille työntekijöille kuntaliiton hopeiset ansiomerkit. Tilaisuudessa olivat paikalla myös esihenkilöt Mia Toivola, Riitta Soukkala ja Jenina Hyvärinen sekä pääluottamusmiehiä. Kaikki siirtyvät työntekijät saivat kiitoksena Alavus-tuotepaketin.

Kuntaliiton hopeisen ansiomerkkin saajat:
vas. Nivala Jaana, Pukonen Heli, Rasi Jatta, Saarimäki Sirpa ja Sallila Erja

Tilaisuutta vietettiin hiukan haikeissakin, mutta kiitollisissa tunnelmissa. Puheessaan kaupunginjohtaja toi esille, että olemme historiallisen hetken äärellä; sote-uudistusta on valmisteltu melkein 20 vuotta ja nyt vuoden alussa uudet hyvinvointialueet ovat aloittamassa toimintansa.

”Kiitos, että olette olleet osa Alavuden kaupungin työyhteisöä. Nyt te olette siirtymässä uuteen organisaatioon, joka on uudenlainen koko Suomessa. Alavuden kaupunki on koko muutosprosessin ajan halunnut varmistaa hyvän ja turvatun työuran teille nyt ja tulevaisuudessa. Vaikka tuleva uudistus on iso asia ja kaikki yksityiskohdat eivät vielä ole selvillä, säilyvät monet asiat kuten työtehtävät ja työyhteisöt samoina kuin ennenkin”, kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki totesi.

Hän myös muistutti siitä, kuinka ammattitaitoisia ja välittäviä tekijöitä tarvitaan jatkossakin, sillä juuri ihmisten elämään vaikuttavien peruspalveluiden vahvistamisesta ja kehittämisestä sote-uudistuksessa on kyse.

Kiitosten ja muistamisten lomassa nautittiin päivällinen ja kakkukahvit, ja vaihdettiin kuulumisia ja tuntemuksia uuden edessä. Juhlaan osallistuneet työntekijät sanoivat tilanteen olevan jännittävä, sillä vielä ei ole täysin selvää, mitä käytännön muutoksia uudelle työnantajalle siirtyminen tuo.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI