Merikanto-opiston orkesterileiri 8.-10.2. ja leirin päätöskonsertti 10.2.

0
Merikanto-opiston Virtain toimipiste.

Merikanto-opisto kokoaa jälleen koko toiminta-alueeltaan orkesterisoittajat harjoittelemaan yhdessä orkesterileirille Virroille nuorisokeskus Marttiseen 8.-10.2.

Leirille osallistuu noin 135 eri orkesteri-instrumenttien soittajaa opettajineen. Soittajat jakautuvat useaan eri orkesterikokoonpanoon soittimien ja osaamistason mukaisesti. Tämän vuoden leirillä treenailee kolme erilaista jousiorkesteria, kaksi puhallinorkesteria sekä harmonikka- ja kitarayhtyeitä. Orkestereihin on saatu mukaan myös pianisteja ja joukko lyömäsoittajia.

Leirin ohjelmassa on orkesteriharjoitusten lisäksi ohjelmassa liikunta-aktiviteetteja sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa – sekä tietysti hyvää ruokaa. Leiri on monelle yksi lukuvuoden ehdottomista kohokohdista. Leiri on merkittävä opiston toiminnalle myös siksi, että oppilaat eri puolilta opiston toiminta-aluetta (Ähtäri, Virrat, Ruovesi, Mänttä-Vilppula, Orivesi ja Juupajoki) pääsevät leirin aikana tutustumaan toisiinsa ja soittamaan yhdessä isossa orkesterikokoonpanossa.

Leiri huipentuu perinteiseen leirin päätöskonserttiin Virtain liikuntahallilla lauantaina 10.2. kello 16. Konsertissa esiintyvät kaikki leirikokoonpanot, ja luvassa onkin monipuolinen ohjelmisto nuorten soittajien tulkitsemana. Konserttiin on vapaa pääsy.


 

JÄTÄ KOMMENTTI