KANNANOTTO | Antti Kurvinen: Muistutus armeijan ylipäällikön tärkeydestä

0
Antti Kurvinen

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja pohjalaiskansanedustaja Antti Kurvinen muistuttaa yhteistyön ja armeijan ylipäällikön tärkeydestä Venäjän hybridioperaation torjumisessa. Hän ehdottaa raja-aidan rakentamisessa kiirehtimistä.

Kurvinen on huolissaan kehityssuunnasta, joka itärajalla on paraikaa käynnissä. Hänen mukaansa tapahtumien pitkä jatkumo osoittaa kärjistyvään suuntaan. Itärajalla nyt nähtävä Venäjän hybridioperaatio on tästä viimeisin esimerkki.

  • Tällä hetkellä ei näy käännettä parempaan. Siksi nyt pitäisi valmistella jo toimia ei vain raja-asemien sulkemiseen, vaan myös laittomien rajanylitysten estämiseen. Itäisen raja-aidan rakentamista tulisi kiirehtiä, Kurvinen ehdottaa.

Kurvisen mukaan kaikki nyt tapahtuva muistuttaa armeijan ylipäällikön tehtävän ja presidentinvaaleissa tapahtuvan valinnan tärkeydestä.

  • Armeijan ylipäällikkö johtaa kriisiaikana armeijaa. Tällaisena aikana on aivan välttämätöntä, että meillä on ylipäällikkönä presidentti, joka osaa tämän homman, säilyttää malttinsa ja on vakaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Kurvinen on huolissaan myös hallituksen rivien rakoilusta viime päivinä. Hänen mielestään nyt on tärkeää muistaa, että Suomeen kohdistuu paraikaa Venäjän hybridioperaatio, jonka edessä pitää olla yhtenäinen.

Hän nostaa jälleen esiin presidentin merkityksen.

  •  Presidentti on ollut ja tulee jatkossakin olemaan tärkein henkilö, joka yhdistää Suomen kriiseissä. Hänen pitää olla järjen ääni, jos kansalaiset tai päättäjät uhkaavat jakautua. Siksi näissä presidentinvaaleissa on ilman muuta kyse myös ehdokkaiden kyvystä yhdistää mahdollisimman laajasti kansaa ja puolueita.


 

JÄTÄ KOMMENTTI