”KERRAN ELÄMÄSSÄ”-KUVAT | Täydellinen auringonpimennys Texasissa

0
(Kuvat: Dustin Snipes ja Mason Mashon/RedBull)

Kaksi taitolentokonetta ja -lentäjää, Kevin Coleman ja Pete McLeod, työskentelivät valokuvaajatiimin kanssa luodakseen sarjan ”kerran elämässä” -valokuvia tuiki harvinaisen ja täydellisen auringonpimennyksen aikana Sulphur Springsissä, Texasissa. Nämä eilisen (8.4.2024) pimennyksen aikana otetut ainutlaatuiset kuvat ovat valokuvaajien Dustin Snipesin ja Mason Mashonin luovuuden ja asiantuntemuksen ansiota.

Kuvaajakaksikko omisti loputtomasti tunteja ennakkoon valaistusratkaisujen, tasokokoonpanojen ja ihanteellisen sijainnin keksimiseen, hyödyntääkseen siten tehokkaasti ainoastaan neljän minuutin mittaisen pimennyksen aikaikkunan.

– Pimennys heitti varjonsa Sulphur Springsissä, Texasissa noin klo 13.40 paikallista aikaa 8. huhtikuuta 2024 ja kesti noin neljä minuuttia.

– Lentokoneiden ääriviivojen näkyvyyden lisäämiseksi ja pimennyksen synnyttämän pimeyden torjumiseksi siipiin asennettiin heijastava kääre auttamaan lentokoneen valaisemista. Lentäjien piti lentää tiukassa muodostelmassa, lentämällä 1500 jalan korkeudessa ja vain neljän jalan (n. 1,20 m) etäisyydellä toisistaan, jotta aurinko, kuu ja molemmat koneet olisivat saman ”kehyksen” sisällä.

(Kuvat: Dustin Snipes ja Mason Mashon/RedBull)

– Maan päällä Red Bull Air Force -tiimin jäsen Luke Aikins sai valokuvaajilta ohjeita, jotka hän sitten käänsi suoraan lentäjille luodakseen sarjan eeppisiä kuvia.

– Normaalisti tämä olisi hallittavissa oleva liike, mutta kun sinulla on pimennyksetä peräisin oleva pimeys, lentokulma, jonka on oltava täydellisessä linjassa auringon kanssa ja vain neljä minuuttia, jotta voit ottaa kuvan 180 mp/h nopeudella, se tekee siitä uskomattoman haastavan, sanoi Kevin Coleman projektista.

Pilotit Kevin Coleman ja Pete McLeod (Kuvat: Dustin Snipes ja Mason Mashon )

– Dustin Snipes toivotti haastetta tervetulleeksi: Pidin siitä, että pystyin ratkaisemaan nämä ”mahdottomat laukaukset” tiimimme kanssa ja luomaan jotain, mitä kukaan ei ole ennen nähnyt. Saada lentokoneet, aurinko, kuu ja valot yhdellä valotuksella oli äärimmäinen haaste, jota en ole vielä kohdannut.

– Nämä ainutlaatuiset kuvat otettiin neljän minuutin ikkunassa vain kolmella nopealla siirrolla koneista. Eclipse Day -päivää edeltäen Snipes ja Mashon suorittivat lukuisia harjoituksia, laukoivat kymmeniä otoksia, testasivat lukuisia valaistusratkaisuja ja rakensivat ”sieppaussuunnitelman” kuukausien valmistelun aikana. He tekivät erilaisia laskelmia löytääkseen tarkan kulman lentäjien paikkoja varten.

– Tämä on yksi vaikeimmista kuvista, joita olen koskaan yrittänyt ottaa, sanoi Mason Mashon.

On tunnettuja asetuksia pimennyksen kuvaamiseen, mutta kun sinun on selvitettävä lentokoneiden korkeus maanpinnasta kehystettäväksi ja skaalata ne täydellisesti pimennyksen kanssa, kokonaisuutena, se on täysin erilainen juttu.

– Loppujen lopuksi tämä projekti kehitettiin tilaisuudeksi juhlia harvinaista taivaallista tapahtumaa ja haastaa lentäjät ja valokuvaajat uusilla ja odottamattomilla tavoilla.

Toisin kuin korkea adrenaliini ja taitolento, johon olen tottunut, tässä projektissa on kyse tarkasta tarkkuudesta ja suunnittelusta, sanoi Pete McLeod.

– Tämän toteuttaminen on tiimityötä, joten on ollut uskomatonta olla osa sitä.

Valokuvaajat Mason Mashon ja Dustin Snipes harjoittelevat Sulpher Springsissä, Texasissa,(USA) 6.4. 2024. (Kuva:Colin Kerrigan / Red Bull Content Pool)

Red Bull Aerobatic Pilots lensivät läpi harvinaisen auringonpimennyksen ja loivat kerran elämässä -kuvia.
Näiden ikonisten kuvien luomiseen tarvittiin kahden taitolentolentäjän, kahden tunnetun valokuvaajan synkronointi ja tarkkuus sekä luonnonilmiö.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI