Alajärveläisjuuret omaava Tuukka Taponen kisasi vakuuttavan näytön tuleviin formuloihin – ajoi ensimmäisenä suomalaisena kartingin Maailman mestariksi!

0
Vuosi sitten hopealle ajanut Tuukka Taponen otti viimeisen stepin ja ajoi kovassa seurassa Maailman mestaruuteen Espanjassa. (Kuva: Tony Kart)

Nyt 15-vuotias Tuukka Taponen voitti jo viime vuonna MM-hopeaa (viime vuoden marraskuun artikkeliimme pääset tästä). Aiemmin kolmen parhaan joukkoon on yltänyt Taposen lisäksi viisi suomalaista, muiden muassa Heikki Kovalainen vuonna 2000 (pronssia) ja Aaro Vainio vuonna 2009 (hopeaa).

 

Tuukka Taponen on antanu useita vahvoja näyttöjä siirryttäessä kohti formuloita (Kuva: Tony Kart)

Tuukalle MM-kulta Espanjan Campilloksessa tuli lopulta  ylivoimaisella suorituksella. Eroa toiseksi tulleeseen Iso-Britannian Arvid Lindbladiin kertyi vajaa kahdeksan sekuntia. Kolmas oli Italian Luigi Coluccio, joka jäi suomalaiskuljettajasta vajaat 12 sekuntia. Muista suomalaisista Juho Valtanen oli 11:s ja Nikolas Pirttilahti 16:s.

Tuukalle kirjattiin myös kisojen nopein kierrosaika.

Taponen oli vastikään mukana kolmen muun ehdokkaan kanssa antamassa näyttöjä F1-tiimi Ferrarille. Parhaalle on tarjolla paikka Ferrarin kuskiakatemiassa.

Taposen vahvat otteet on huomattu Ferrarillakin. Ferrarin julkaiseman tiedotteen mukaan suomalainen on yksi neljästä ehdokkaasta, joilla on mahdollisuus päästä tallin juniorimyllyyn!

Tuukka asuu nykyisin Lohjalla, mutta tietty yhteys löytyy myös Alajärvelle. Tuukan isoisä ja isoäiti ovat Matti ja Raakel Myllykangas, joten Satu Taponen Tuukan äitinä tuntee myös sukulaisia Alajärven suunnalla edelleenkin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI