ALAVUDELLA KIRKKOKONSERTISSA – juhlittiin 70, 75 ja 80-vuotiaita

0
Alavuden seurakunta tänä vuonna 70,75,80- vuotiaaksi varttuneiden -illan pääesiintyjät olivat Päivi Kankainen-Martikainen laulu ja Viljo Harju urut ja piano.

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS

-Tänä iltana iloitsen erityisesti siitä, että olette ottaneet seurakuntamme kutsun vastaan näin isolla joukolla, järjestämäämme 70,75,80-vuotiaiden juhlakonserttiin. Ja mitä olisivatkaan juhlat ilman päivänsankaria.

Kirkkoherra Jussi Peräaho puhui juhlavieraille.

– Kiitos teille kaikille, jotka ovat valmistaneet tämän juhlan. Oli ilo olla tässä mukana. Elämän kaikki sävyt, ilot,  surut ja murheelliset ajatuksetkin, ovat tulleet näissä esityksissä hienolla tavalla esille, kiitteli Alavuden kirkkoherra Jussi Peräaho.

Kirkossa oli koolla seurakunnan kutumana yli sata, tänä vuonna 70.75-ja 80-vuoden ikää juhlivaa. Juhla iltaan oli kutsuttu myöskin aviopuolisot.

Peräaho muistutti juhlapuheessaan, että syntymäpäivän yhteydessä saavat päivänsankarit ottaa vastaan paljon kiitoksia ja kehuja. Jopa rakkauden tunnustuksia.

– Lahjat ja vieraiden läsnäolo, kertovat välittämisestä. Kun juhlien yhteydessä saa niitä kehuja kuulla, kyllä ne kannattaa todesta ottaa. Siitä huolimatta, vaikka saattaa ajatella, liekö kaikki aivan tottakaan?

– Myönteinen kuva välittyy niistä tervehdyksistä ja sanoista, mitä päivänsankari saa vastaanottaa. Lämpimät sana kuittenkin aina lämmittävät mieltä ja kantavat huomiseen sekä tulevaisuuteen. Muistuttavat siitä, että elämällä on ollut merkitystä.

– Emme me turhan paljon saa ylenpalttisia sanoja ottaa vastaan elämämme aikana. Niin kyllä syntymäpäivänä kannattaa ottaa vastaan, mitä sanotaan ja annetaan. Ottaa ne myös kaikki todesta.

– Tunnistamme kyllä kaikki vajavaisuutemme ja heikot kohtamme, niinä kaikkina muina päivinä tarpeettomankin hyvin. Me jokainen tarvitsemme kuitenkin välittämistä ja arvostusta. Niin myöskin sellaisia erityisiä päiviä, jolloin saamme vastaanottaa kaikkia hyvää lähimmäisiltämme.

– Kristillisessä viitekehyksessä on luonteva katsoa lähimmäisten lisäksi, mitä Jumala ajattelee minusta? Raamatussa on monia kohtia, jotka kertovat Jumalan rakkaudesta ihmisiä kohtaan. Siellä on Jeesuksen arvostavia sanoja kaikkia ja kaikenlaisia ihmisiä kohtaan. Ei ole niin pientä, tai itseään vähäpätöisenä pitävää tai tuntevaa ihmistä, etteikö Jumala muistaisi pyyteettömästä rakkaudestaan kaikkia kohtaan, tähdensi Jussi Peräaho.

Lausuntaa esitti seurakunnan konttori Mari Järvinen.

 

Konsertti-illan päätähtinä loistivat ja hurmasivat kuulijansa tuurilainen, Seinäjoen seurakunnan kanttori Päivi Kankainen-Martikainen. Säestäjänään 17-vuotias Viljo Harju.

Päivi lauloi monipuolisen ohjelmiston ja suorastaan yllätti kaikki

Lea Peltomäki

kuulijansa laulutaidoillaan. Nuoresta iästään huolimatta, monesti jo palkittu Viljo Harju soitti säestyksien lisäksi myös monia urkusooloja taiturin tavoin.

Alkusanat kertoi Mirjami Majuri. Runoja lausuivat Lea Peltomäki ja Mari Järvinen.

 

Matti. J. Mikkola esitti kiitosanat seurakuntalaisten edustajana.

Vapaan sanan esitti seurakuntalaisten edustajana Matti. J. Mikkola. Loppuvirtenä laulettiin yhdessä ”Soi kunniaksi Luojan. Ennen kotiinlähtöä nautittiin vielä seurakunnan tarjoamat täytekakkukahvit kirkossa.


Yli 100 kutsutuista osallistui illan juhlakonserttiin.

 

JÄTÄ KOMMENTTI