Alavudella monenlaista menoa ja meininkiä viikon vaihteessa – Kaiken ikäisille

0
Katteluksessa on aikaisemmilla kerroilla ylöisömäärä noussut moniin tuhansiin, kun sää on suosinut. -Toivottavasti tälläkin kertaa saadaan nauttia poudastakin.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavudella on täydellinen tapahtumien heinäkuinen viikonloppu alkamassa. Tuurin kauppakylän hulinan lisäksi on monenlaista menoa ja meininkiä monelle muullakin kylällä. Osallistumisen ja kokemisen iloa on tiedossa kaiken ikäisiille. Wanhaa sanonta: ”Vauvasta-Faariin toteutuu lähipäivinä Alavudella 100 prosenttisesti.

Katteluksessa on oma perinneyhdistys.

Jos aloitetaan pintapuolinen esittely vaikkapa Katteluksen perinnepäivästä. Sitä vietetään 5.-6.8. 2023 klo. 10-16 molempina päivinä. Järjestäjänä toimii Hannu Katteluksen johtama Perinneyhdistys ja monet talkoolaiset sekä tukijatahot.

 

 

 

Hannu Kattelus on perinnepäivien alkuunlaittaja ja pääpuuhamies edelleenkin.

Hannu toteaa, että perinnepäivät on heti alkuun suunniteltu koko perhettä kiinnostavaksi tapahtumaksi. Killinkosken tien varressa on runsaasti nähtävänä vanhoja maatalouskoneita, autoja ja muita menopelejä, museomoottoreita, viljan puintia, sepän taontaa, heinän seivästystä, kotieläimiä, käsitöitä, päreen höyläystä ja paljon muita työnäytöksiä.
On myöskin rompetori, lapsille kalastusta lähijärvellä, hevos- ja poniajelua, rompetori, kylien välinen kyykkäkisa. Myynnissä on myöskin monenlaista suussa maistuvaa, ettei nälkä ja jano yllätä. Myöskin kotiin viemiseksi.

Sisäänpääsymaksu on 5 euroa, koko perheiltä kymppi ja alle 12-vuotiaat pääsevät aivan ilmaiseksi, vihjaa Hannu.

Alavuden lentokenttä

ALAVUDEN LENTOKENTÄLLÄ on lauantaina 5.8. klo.11-17 avoimet ovet ja ilmailupäivä. Järjestäjänä toimii Alavuden ilmailukerho ry. Mukana järjestelyissä on myöskin alan harrastajia muilta paikkakunnilta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kioskista on ostettavissa monenlaista, suolaista ja makeaa suussa maistuvaa.

Kentän päällä ja alueella on esittelylentoja, kuumailmapalloja, tandem lentoja varjoliitimellä, lentosimulaattori, virtuaalilaskuvarjo -ja tandemhyppyjä. Lisäksi on ihasteltavana monenlaisia lentolaitteita.

Mainittakoon, että kuumailmapallolento illalla toteutuu, jos ilmoittautuneita on illan lennolle ennakkoon tarpeeksi. Lennolle sopii 8-10 henkilöä ja yhden henkilön lennonhinta on 260 euroa. Taivaalla palloilu kestää yli tunnin. Näin se mahdollistaa mukavasti aikaa maisemien ihailuun ja valokuvien ottamiseen.

Esittelylennoilla pääsevät lauantaina halukkaat Alavuden taivaalle lentämään, Alavuden Ilmailukerhon hyppykoneen, Cessna 182 ja lentokoulun Cessna 172 koneiden kyydissä. Esittelylento kestää noin 15 minuuttia. Koneisiin mahtuu lentäjän lisäksi 3 henkilöä.
Lennot pitää varata paikan päällä klo.11-17 välisenä aikana. – Lentämään pääsee myöskin tapahtuman ulkopuolella lauantaisin klo. 11-22 ja sunnuntaisin klo.9-20. Tapahtuman ulkopuolisiin lennätyksiin on tehtävä varaukset ennakkoon puh, 045 1215767.

VIININ ja VIHTEEN iltaa vietetään lauantaina 5-6. 8. klo. 20-02 jo 1960-luvulla maan maineeseen nousseella Aulavalla. Alavuden Urheilijoiden, Edesjärven rannalle perustama Viihdekeskus sijaitsee aivan kantatie 66 varressa, Alavuden Sapsalammen – Jokivarren välimaisemissa. Aulavan avajaistansseja hypeltiin vapunaattona 30.4. 1966.

Viinin ja Viihteen iltoja on kesäisin vietetty elokuussa poudassa ja sateessa. Aulavan suuri tanssilava ym. antaa sateen suojan suurellekin vakimäärälle!

Itsekin muistan tuon ajan kuin eilisen päivän. Huristelin Aulavaan avajaisiin, Hemmingin Autoliikkeestä ostamallani, lähes uudella kuplavolkkarillani. -Sellaisia ei silloin monella nuorella miehellä ollutkaan.

Nyt viihdeillan pääjärjestäjänä on Alavuden Yrittäjät ry. Mukana menossa on lisäksi Alavuden kaupungin kulttuuripalvelut ja Kehitys Oy. Aulava Oy ja Pakkalan liikenne.
Illan musiikista vastaavat Marko Paloneva & Tähtivyö ja Mikko Niemelä & Sopusointu orkesterit.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI