Aloite työhyvinvointikyselyn suunnittelusta ja toteuttamisesta Ähtärissä

0
Ähtärin kaupungintalo Kuva: Jouko Siirilä

Uuden valtuustokauden alussa on päätetty kaupungin organi-saatiouudistuksesta, jonka toimeenpano on alkanut. Samaan aikaan vahvistetussa kaupunkistrategiassa tavoitteiksi on asetettu mm. seuraavaa:

”Innostava työnantaja

Olemme hyvämaineinen ja vetovoimainen työnantaja. Arvostamme henkilöstömme työtä ja ymmärrämme henkilöstön olevan keskeisin voimavara konsernissa. Resursoimme henkilöstön vastaamaan kaupunkikonsernin tarpeita.”

”Energinen henkilöstö
Olemme työhömme sitoutuneita, osaavia ja motivoituneita ja arvostamme omaa työtämme. Pystymme vaikuttamaan omaan työhömme ja sen kehittämiseen.

Em. viitaten allekirjoittaneet valtuustoryhmät esittävät, että henkilöstön laaja työhyvinvointikysely laitetaan toimeen mahdollisimman pian. Organisaatiomuutoksen yhteydessä on perusteltua selvittää työyhteisömittarin avulla lähtötilanne ja seurata sitä vähintäänkin vuosittain anonyyminä tehtävillä suppeammilla kyselyillä.  Huomioon otettava myös ePNS eli pulssikyselyt, jotka tarvittaessa ovat toteuttaa vaikka kuukausittain.
Huomioitava, että kaupunkistrategiassa henkilöstötavoitteiden mittareina käytetään mm. henkilöstökyselyjä ja hakijoiden määrää/avoin työpaikka.  Prosessista tulisi tehdä valtuustokauden mittainen suunnitelma, jonka toteutusta ja tuloksia seurataan aktiivisesti.

Ähtärissä 7.2.2022

Keskustan valtuustoryhmä, SDP:n valtuustoryhmä, Kokoomuksen valtuustoryhmä
Perussuomalaisten valtuustoryhmä, KD:n valtuustoryhmä, Vasemmistoliiton valtuustoryhmä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI