EJ-Lämpö vuoden yritys Soinissa

0
Esa Järvelä

Vuoden yrittäjäksi valittiin tänä vuonna EJ-Lämpö Oy. Toimitus onnittelee yritystä ja samalla esittää muutaman kysymyksen toimitusjohtaja Esa Järvelälle. 

Oletko toiminut pitkään yrittäjänä?

  • Ensimmäisiä kosketuksia omaan yritystoimintaan olivat mansikkamaa 13-17 -vuotiaana ja puuntaimien kasvatusta 14 ja 15 -vuotiaana. Perheen yritysten ulkopuolella palkkatöissä olen ollut vain Hollannissa yläasteen jälkeisen kesän. Yrittäjä statuksella olen toiminut koko työurani, noin 25-vuotta.

 Onko Soini yrittäjäystävällinen kunta?

  • Kyllä, koen että yritystoiminnan arvostus on lisääntynyt. Nykyisin myös kunnan toiminnoissa selkeästi mietitään, kuinka joku ongelma saadaan ratkaistua ja mahdollistetaan toiminta. Yritysten suorasta tukemisesta olen sitä mieltä, että se ei kuulu kunnan tehtäviin. Yrityksen tulee toimia markkinaehtoisesti ja kantaa taloudellinen vastuu, kun taas kunnan tehtävä on luoda mahdollisimman sujuvasti puitteet toiminnalle, sekä auttaa ja opastaa kunnallisen byrokratian kanssa.        

 Koska EJ-lämpö on perustettu?

  • EJ-Lämpö on perustettu 1999, eli 25 -vuotta sitten. Opiskelu aikoina Jyväskylän yliopiston taloustieteenlaitoksella laadin laskelmat ja investointisuunnitelman kaukolämpölaitoksesta. Nykyisin kaukolämmön tuotanto vastaa reilua 30%:ttia liikevaihdosta      

 Yrityksen tavoitteet tulevaisuudessa?

  • Energiatoimialalla ollaan siirrytty ja siirrytään tulevina vuosikymmeninä yhä voimakkaammin ympäristöystävällisiin energian tuotantomuotoihin. Paine siirtyä kaikesta polttamisesta pois on kova mutta korvaava teknologia ei ole vielä valmista teolliseen mittakaavaan. Tämä asettaa suuria kysymyksiä niin tulevasta teknologiasta kuin investointien ajoittamisesta. Askelia tähän suuntaan on kuitenkin jo otettu.   

 Mitä yrittämisen lisäksi?

  • Perhe, ystävät, ilmailu ja metsästys… Siinä tärkeimmät!

Hieman itsestäsi ja perheestäsi

  •  Ydin perhe muodostuu Vaimosta ja viidestä lapsesta ja nyt myös yhdestä lapsen lapsesta! Vanhempani, jotka lienevät ”syynä” siihen että yritystoiminta on vienyt mennessään asuvat edelleen kahdestaan Soinin keskustassa. Minulla on lisäksi kaksi siskoa, joista isosisko asuu Soinissa toimien opettajana ja pikkusisko väitteli aikanaan maailman kaikkeuden mustien aukkojen synnystä ja nykyisin ”katselee tähtiä” Keski-Amerikassa muistaakseni Oklahoman Yliopistossa.

 

JÄTÄ KOMMENTTI