Kansanedustaja Savola | Lisää nuoria luonto- ja eräharrastusten pariin

0

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) toivoo, että luonto- ja eräharrastusten pariin saataisiin enemmän nuoria.

Jokainen luonnosta ja metsästyksestä kiinnostunut lapsi ja nuori tulee saada tutustumaan luontoon, kalastamaan tai mukaan metsälle, taustasta riippumatta, Savola korostaa.

Savola muistuttaa, että eräharrastus ehkäisee syrjäytymistä, parantaa maaseudun elinvoimaisuutta sekä edistää nuorten alueellista tasa-arvoa. Eräharrastuksen kautta tavoitetaan paljon sellaisia nuoria, jota muuten järjestöt eivät tavoita.

– Vanhempina ja kasvattajina meillä kaikilla on vastuu edistää lasten ja nuorten luontosuhteen ja luontoharrastuksen kehitystä ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Tässä esimerkin voima on kiistämätön.

Savola korostaa myös yhdistyksien ja eräporukkojen vastuuta harrastuksen jatkuvuudesta. Vastuuta on opetettava esimerkiksi luonnon antimien kestävästä käytöstä, elinympäristöjen hoidosta, erävalvonnasta, sekä eettisestä ja vastuullisesta metsästyksestä, kalastuksesta tai vaikkapa oikeista tavoista retkeilyreitin ja lintutornin rakentamiseen.

– Seurojen vastuuna on uusien harrastajien ottaminen joukkoon, sillä muuten vaarantuu myös seuran tulevaisuus, Savola toteaa.

Savola avasi Soinin luonto- ja erämessut 2023 lauantaina.


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI