KOLUMNI – Miksi petollista toimintaa sallitaan?

0
Toimittaja Pentti Hautala

Pentti Hautala
Alavus/Töysä

Viime aikoina on ainakin pyritty laittamaan tiukemman valvonnan alle, monia ”porsaan-reikiä” erilaisissa toiminnoissa.  Joilla voitaisiin valvoa tiukemmin kansalaisten pelaamista ja veronkierron sekä muunkin petollisen toiminnan mahdollisuuksia.

Kaukoparantaminen, ennustukset tulevaisuudesta ovat edelleen kuitenkin sallittua petosta! Ja mikä ihmeellisintä, sen sallimisen on vain lisääntynyt eri TV – kanavilla ja lehtienkin palstoilla ym.

Viime aikoina on puhuttu ja tehty ratkaisuja peliriippuvaisten sulkemiseksi. Pelikoneita on vähennetty runsaasti ja pelaamisen valvontaa säännöstellään kirjautumisilla. Mutta käsittämätöntä on se, että ennustajat saavat petkuttaa edelleen rahat pois monilta suomalaisilta. Ja saavat suorittaa tavallaan laillistettua rikosta.

Esimerkiksi mainostelevision kanavilla ja useissa lehdissä tarjoavat yhä lisääntyvässä määrin ”rehelliset ja luotettavat” selvinnäkijät, kauko- etäparantajat sekä ennustajat palvelujaan. He saavat jopa lähes 4 euron minuutti maksulla puhua potaskaa ja harjoittaa tavallaan laillista petosta julkisesti.

Näihin ennustajien ja selvännäkijöiden puheisiin jäävät koukkuun ensisijaisesti yksinäiset, vanhat, sairaat tai muut lohdutusta haluavat henkilöt. Sellaiset ihmiset, joita potevat yksinäisyyttä ja keskustelukumppanin puutetta.

Ihmisen harhaanjohtaminen alkaa jo siitä, kun joku ilmoittaa olevansa ”rehellinen ja luotettava selvännäkijä, tulevaisuuden ennustaja”! Nyt pelkojen painostama ”koronakausi” antaa tällaisellekin toiminnalle lisäpontta.

Maalais- ja talonpoikaisjärjelläkin jo sen pitäisi tiedostaa, että sellaista tulevaisuuden tietäjää ei ole, joka pystyy esim. puhelinkeskustelun välityksellä kertomaan soittajan tulevan elämän ja sairastamisen ym.

Useimman nykysuomalaisenkin järjellä olisi hoksattava se, ettei kukaan ennustajista tiedä puhelimessa keskustelemalla toisen henkilön tauteja, eikä tulevaisuutta. Eikä ennustajat tiedä varmasti itsensäkään tulevaisuuttaan. Tämän vuoksi ei rehellisiä ja luotettavia selvännäkijöitä sekä ennustajia ole!

MAINITUISTA huuhaajista häikäilemättömiä ovat KAUKOPARANTAJAT. – Tällaiset henkilöt pitäisi tuomita ainakin valelääkäreinä!

Ja jos ei joku huomaa, että humpuukista on kyse, niin sellaisissa ”tapauksissa” pitäisi jonkun ystävän ja kaverin puuttua asiaan. Näin on siitäkin huolimatta, vaikka omilla rahoillaan saakin periaatteessa ihminen tehdä mitä haluaa.

Moni yksinäinen vanhus hakee huonoon oloonsa, tulevaisuuteen ja peloilleen turhaa turvaa kuitenkin näiltä rahan kerääjiltä. Yhden puhelun hinnaksi soittajalle kertyy enimmillään kymmeniäkin euroja. Maksuhan alkaa menemään yleensä heti siitä, kun keskustelu käynnistyy ja ennustajapuolella ei olekaan sitten mitään kiirettä tarinoinnin päättämiseen.
Moni sairas ja vanha sekä muuten vain keskusteluhaluinen, yksinäinen ihminen on menettänyt. Ja menettää jatkossakin tämän petollisen toiminnan surauksena suuria summia rahaa. Elämäntilanne hänellä vaikeutuu. Joudutaan selviämään päivästä-toiseen taloudellisessa ahdingossa.

Eikä puhelinsoitto jää yleensä yhdelle selvännäkijä/ennustajalle, vaan soitetaan useammalle. Kyse on eräänlaisesta jännittävästä pelaamisen himosta. Soitetaan toiselle sälvännäkijälle ja jännätään mitä hän ennustaa. Kun ennusteet tulevaisuudesta ovat erilaisia, niin sitten yhteys vielä kolmannelle jne.

Eräs henkilö kertoi minulle, että hän havahtui kyseisen toiminnan täydellistä humpuukia, kun soitti toisen kerran samoille 3 ennustajalle eri puhelimesta ja nimellä. Nyt soittaja sai kuulla aivan erilaiset tiedot samoilta tietäjiltä nykyisyydestä ja tulevasta elämästään.
-Onneksi huolehtiva ja viisas ystäväni kannusti minua tähän kokeeseen, joka herätti minut luopumaan kyseistä hullutuksesta. Paljon on ”heräämiseni” jälkeen rahaani säästynyt parempaan elämään, iloitsi viisastunut.

Eräänäkin aamuna äänestä arvioiden vanhat naiset soittelivat sellaisia noin 15 minuutin kestoisia puheluja tv:ssä olevalle ennusjanaisille ja kaukoparantajamielle. Kun hinta on 3,58 e. minuutilta + paikallismaksu niin hintaa höpöttelylle kertyi monta kymmentä euroa.
Korttejakin käytetään aina ajan jatkamiseksi apuna, ennustajan pitkillä selityksillä: ”Miekkojen kuningatar näyttää Sinulle sitä ja sitä, mutta ylipappi jarruttelee.

Tässä ajassa pitääkin vain ihmetellä sitä, miten kyseessä oleva, petokseen verrattava toiminta on julkisesti sallittua. Lain koventaminen- ja täydellinen kielto olisi paikallaan.
Moni suomalainen ihmetteleekin, että miksi hallituksen ja eduskunnan päättäjät eivät puutu- ja kiellä tällaista petollista toimintaa.  Ja kyllä valtakunnallisille, kirkollisten päättäjien pitäisi olla aktiivisia, kyseisen petollisen toiminnan kieltämiseen!

Joka päivä tuomitaan ihmisiä erilaisista, pienistäkin petoksellisesta rahan hankinnasta.  Jopa siitä, jos joku varaton henkilö käyttää postimerkkiä toistamiseen. Selvännäkijä- ja ennustustoiminta jos mikään on petollista toimintaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI