Kylät yli kuntarajojen- hankkeesta äänestettiin Virroilla

0
(JR/J-Pnews)

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunginhallitus äänesti maanantaina esityslistalla olleesta Kylät yli kuntarajojen- hankkeesta. Kyseinen hankeasia oli menossa kaupunginhallitukselle tiedoksi, koska ohjeistusten mukaan päätösvalta kuuluu tässä asiassa kaupunginjohtajalle ja asiaa esitteli kokouksessa elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki.

Käydyn keskustelun yhteydessä kaupunginhallituksen jäsen Aimo Mäkinen esitti, että hankkeen valmistelua jatketaan Poko-alueen sisällä ja esitystä kannatti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Koskela. Käytännössä Mäkisen ehdotus tarkoitti sitä, että pitäisi miettiä onko tässä mahdollisuuksia toimia naapureiden kanssa eikä Ikaalisten kaupungin kanssa. Asiasta jouduttiin äänestämään ja Aimo Mäkisen muutosesitys tuli voimaan äänin 3-6. Pohjaehdotuksen takana, että hankeasia merkitään tiedoksi, olivat Sanna Kangas, Mikko Hänninen ja Eila Kalliomäki. Vastaehdotusta kannattivat Aimo Mäkinen, Reijo Koskela, Pirjo Ala-Kaarre, Ari Dahlberg, Pentti Tikkanen ja Johanna Saarinen.

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen jätti eriävän mielipiteen, koska toimivalta asiassa hankkeeseen osallistumisessa on hallintosäännön ja ohjeistuksen mukaan kaupunginjohtajalla. Hän näkee, että hankkeeseen osallistuminen olisi antanut mahdollisuuksia tukea kylien kehittämiseen kaupungin strategian ja hyväksytyn elinvoimaohjelman mukaan. – Mietitään tämän jälkeen sitten, onko mahdollista edetä jollakin muulla lailla kuin Ikaalisten kanssa, toteaa Henna Viitanen. Virrat on valmistellut kumppanuushanketta Ikaalisten kanssa, jonka tavoitteena on turvata ja kehittää maaseudun palveluja ja kyliä sekä toimenpiteitä kyliin. Tarkoituksena oli, että lähdettäisiin hakemaan hankerahaa ja hanke olisi ollut kolmivuotinen. Kokonaisbudjetti runsaat 353.000 euroa, josta omarahoitus olisi ollut runsaat 35.000 euroa, joka olisi jakautunut puoliksi Virtain ja Ikaalisten kesken.

Rasvasaaren maanvuokra ja maankäyttösopimuksen jatkamisesta päätettiin käydä ohjauskeskustelua ja palauttaa asia valmisteluun.

Päätettiin käynnistää neuvottelut Virtain Jäähalli Oy:n muiden osakkaiden kanssa jäähallin tulevaisuudesta, miten toiminta saadaan jatkossakin turvattua. Virtain Jäähalli Oy:lle myönnettiin kevätkauden toiminnan turvaamiseksi 35.000 euron laina ja lainasta laaditaan erillinen velkakirja. Kaupunki omistaa osakkeista 62,8 %, Kiekko-Karhut 11,7 % ja lisäksi omistuksia on yrityksillä, yhdistyksillä ja yksityisillä henkilöillä.

Kaupunginjohtaja Henna Viitasen mielestä, että kaupunki on valmis keskustelemaan siitäkin vaihtoehdosta, että kaupunki ottaisi omistukseensa jäähallin.

Kaupunginvaltuustolle esitetään, että se toteaa Tapani Heinosen luottamustoimet päättyneeksi 1.5.2024 alkaen ja toteaa Keskustan valtutetuksi nousee 2021 kuntavaalien tuloksen perusteella Kari Savinen jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi (31.5.2025 saakka). Valitsee tarkastuslautakunnan uuden varapuheenjohtajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi (31.5.2025 saakka).

Merkittiin tiedoksi tilinpäätösennuste vuodelta 2023. Ennusteen mukaan ylijäämä olisi noin 2,5 milj. euroa. Ennusteesta puuttuu kuitenkin vielä jaksotuksia sekä poistoja vuonna 2023 valmistuneiden investointien osalta. Koko kaupungin tuloslaskelma ennusteessa on pyritty huomioimaan merkittävimmät tiedossa olevat erät. – jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI