Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen teki onnistuneen paluun kahden vuoden koronatauon jälkeen

0
Soinillisen perustajat Juuli Holma ja Juhana Inkinen. Kuva Jaakko Paarvala

Soinissa nautittiin jälleen korkeatasoisista musiikillisista ja gastronomisista elämyksistä
viikonlopun mittaisen festivaalin muodossa.

Kaikissa neljässä tapahtumassa riitti tasaisesti yleisöä, kylätalo Puuhin konsertti oli loppuunmyyty.

Festivaali avattiin Soinin kirkossa musiikillisella aikamatkalla keskiaikaiseen Suomeen, kun
Ensemble Gamut! toi Soinilliseen monipuolisen kokonaisuuden mm. vielä julkaisemattoman
levynsä ohjelmistoa.

Ensemble Gamut. Kuva: Jaakko Paarvala

Iltapalasta Pappilan pihalla saatiin vielä nauttia aurinkoisessa kesäsäässä. Lauantain Kaihiharjulle suunniteltu ohjelmakokonaisuus jouduttiin sen sijaan siirtämään Soinin
Yhteistalolle rankkasateen vuoksi. Aino Peltomaan vetämän alkumeditaation jälkeen osa yleisöstä jäi kuuntelemaan koko sitä seuranneen konsertin matoilla ja vilteillä lattialla makoillen.

Meditaatio, Aino Peltomaan ohjaksessa. Kuva : Jaakko Paarvala

Lauantain iltakonsertissa päästiin ensi kertaa festivaalin historiassa ruokailemaan vastikään kunnostetussa vanhassa Ranta-ahon talossa. Tapahtumien levittyminen pihapiirin molemmille puolille toi sopivaa kontrastia sekä tervetulleen happihyppelyn tiivistunnelmaisen konsertin keskelle. Yleisö palkitsi esiintyjät festivaalin keskiössä olleen konsertin päätteksi aplodeeraten seisten.

Jukka Perko (Kuva: Mika Toivanen)

Festivaali huipentui jazzbrunssiin sunnuntaina puoliltapäivin Soinin Yhteistalossa. Suomijazzin
takuuvarmat mestarit saksofonisti Jukka Perko, rumpali Teppo Mäkynen ja basisti Eero Seppä aloittivat settinsä bluesvoittoisella musiikilla, lopuksi kuultiin heidän tulkintansa George
Gershwinin Summertime-kappaleesta. Kiitoksia keräsi myös festivaalin kokkina debytoinut Maija Silvennoinen.

Maija Silvennoisen ”valtakuntaa”. Kuva Jaakko Paarvala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI