Soinin sivistyslautakunnan päätöksiä

0
Soinin kunnantalo

Sivistyslautakunnan päätöksiä 18.5.2022 

Kevätkauden viimeisessä kokouksessa käsiteltiin monenlaisia hyvinvointiin liittyviä suunnitelmia, mitkä jatkavat vielä matkaa kunnanhallitukseen ja –valtuustoon saakka. Kävimme läpi kunnan hyvinvointikertomuksen vuodelta 2021 ja –suunnitelman vuosille 2022-2025 ja kulttuurikasvatussuunnitelman. Alueellisista suunnitelmista hyväksyimme Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman liitteineen, sekä Ehkäisevän päihdetyön suunnitelman.

Sivistyslautakunnalle tuotiin tiedoksi saadut valtionavustukset ja niiden käyttötarkoitukset. Samalla esitettiin näille kolmelle hankkeelle uusien kustannuspaikkojen avaamista ja merkintää talousarvioon.

Yhtenäiskoulun tuntikehys hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Muuten mennään samoilla periaatteilla, mutta lukuvuodelle 2022-2023 tulee hankerahalla palkattava resurssiopettaja yläkoulun puolelle. Rekrytointi tähän tehtävään on juuri käynnissä.

Soini toiminee maksuttoman musiikkileikkikoulun pilottikuntana. Sivistyslautakunta valtuutti sivistys- ja henkilöstöjohtajan neuvottelemaan asiasta vielä ja samalla varmistamaan ryhmäkohtaiset lapsimäärät. Tästä toiminnasta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Pururadan yhteyteen ollaan vuokraamassa lisämaata rakennettavaa laavua varten. Vuokrasopimus liitetään olemassa olevaan vuokrasopimukseen vanhoin ehdoin.

Lautakunnalle tuotiin tiedoksi sivistystoimen rekrytointien tilanne ja valittiin lautakunnan edustajat haastatteluihin. Paikkoja on ollut auki koululle ja varhaiskasvatukseen.

Muissa asioissa keskustelimme sivukylien latujen hoidon kustannuksista ja niiden korvaamisesta tulevaisuudessa. Nyt kyläyhdistyksiä on ohjattu hakemaan avustusta latujen hoitoon kunnan kylien kehittämisrahan kautta. Rantauimakoulua ei näillä näkymin pystytä järjestämään ohjaajapulan vuoksi.

Kati Tiala, sivistysjohtaja

 

 

 

 

 

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI