Suositulla OnnenKirpiksellä 6-vuotis synttärit

0
TuurinOnnekirppis on yksi lajinsa suosituimpia. Asiakkaita käy läheltä ja kaukaa viitenä päivänä viikossa. Maantaisin on ovet kiinni. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala / J-Pnews
ALAVUS / TUURI

On se ihme ja kumma, kun kaikki wanhat viisaudet sekä sanonnat pitävät paikkansa mykyaikanakin. Sekin jossa todetaan ihmisen ikääntyessä  viikkojen, kuukausien ja vuosienkin kuluvan niin nopeasti ettei perässä  pysy.

Kun ajatelee mielessään elettyä aikaa taaksepäin, muistaa helposti, että siitä on kolme vuotta. Todellisuudessa saattaa olla puolta pidempi aika.

Tämän sain todeta todeksi nyt toimitavuosia viettäneen Tuurin OnneKirppiksen kohdalla.

”On kuin eilinen päivä”, kun tein jutun paikallis-ja maakuntalehteen Soile Vatasen perustamasta yrityksestä.
Aikaa tuostakin on kulunut jo 6-vuotta, kun kirppiksellä kävijät ovat saaneet nauttia Soilen iloisesta naurusta sekä hyvästä ja ystävällisestä palvelusta.

Kirpputoriyrittäjä Soile Vatanen on iloisen pirteällä ilmeellä, kirpputorin tilojen kiireisessä aamun siistinnässäkin. (Kuva: Pentti Hautala)

Soile Vatanen avasi ensin vuokratiloissa kirpputorin Tuurin ja Töysän välisen valtatien varteen, Viitamäentielle. Tilat jäivät kuitenkin pian ahtaiksi, toiminnan ja asiakkaiden lisääntyessä..
Sopivasti viereisellä tontilla, Rakennusliike Keijo Anttilan liiketalosta, lopetti vuokralla ollut maatalousalan kauppaliike. Tovin harkittuaan Vatanen osti rakennuksen ja piha varastot itselleen. Ähtärissä omaa yritystään runnaavan miehensä myötävaikutuksella.

Nyt ovatkin, Soilen apulaisineen hoitamalle, kirpparille ja Malviala leipomon tehtaanmyymälälle mukavat tilat toimia. Myynnissä on Töysäläisen ja Tasangon monipuoliset herkut.

Kipputorilla on asiakkaille vuokrattavaksi hyllyjä viikoksi ja pidemmäksi ajaksi runsaasti. Lisäksi on lattiatilaa isommille tavaroille. Vaikka tiloja onkin runsaasti ne ovat yleensä kaikki käytössä. Mutta kun myyntipaikkoja on paljon, niin vapaana on silti usein muutama.

– Ja jos ei heti ole, niin sitten pienellä odotusajalla, tarkentaa Soile.

Soile Vatanen kertoo myyntipaikkojen vuokraajien olevan enemmistönä Kuusiokuntien alueelta. Mutta onpa heitä kauempaakin. Esimerkiksi lomiensa aikana, monet näillä seuduilla mökin omistavat,vuokraavat täältä myyntipaikan.

– Asiakaita käy kaikkialta Suomen alueelta ja ulkomailtakin.

Koleassa ja tuulisessa lokakuun säässä oli myyjiä ja ostajia pihakirppiksessäkin runsaasti. (Kuva:Pentti Hautala)

Soile palvelee tilojen vuokraajia sekä asiakkaita mahtavasti. Hän muun muassa kuvaa myynnissä olevia tavaroita nettiin. Siitä hyötyvät niin myyjät kuin ostavat asiakkaatkin. Moni on havainnut kuvan juuri sellaisesta artikkelista, jota hän on halunnut hankkia.

TuurinOnnekirppis on yksi lajinsa suosituimpia. Asiakkaita käy läheltä ja kaukaa viitenä päivänä viikossa.

Tuurin OnnenKirppiksen pihassa on aina runsaasti asiakkaiden autoja. Nyt lokakuun alussa laajat piha-alueet ja sisätilatkin olivat tugokseen asti täynnä, kun kahviteltiin Kirppiksen 6-vuotisen toiminnan synttäreitä.
Ulkona toimi pihakirppis kaikille halukkaille, ilman paikkamaksua. Lapsillekin oli omaa ohjelmaa, kun ”Tuurin Tähti”, hair and make up, taiteli kasvomaalauksia.


 

JÄTÄ KOMMENTTI