Mustikkavuoren vapaa-aikakeskuksen kehittäminen käynnistyy – seuratoimijat ja kuntalaiset mukaan suunnitteluun

0
Seuraparlamentin osanottajia

Ähtärin Mustikkavuoren vapaa-aikakeskuksen kehittämisen esiselvityshanke käynnistyi maanantaina 21.3. ensimmäisellä Seuraparlamentilla, jossa seuratoimijoilla ja kuntalaisilla oli mahdollisuus tuoda esille toiveitaan Mustikkavuoren kehittämisen suhteen.

Parlamenttiin osallistui edustajia yli kymmenestä yhdistyksestä ja myös muutama aktiivinen kuntoliikkuja. Osallistujat esittivät toiveita etenkin paikoituksen, valaistuksen, opasteiden sekä kevyen liikenteen väylän suhteen.

Mustikkavuoren vapaa-aikakeskuksen alue on laajuudeltaan noin 50 hehtaaria. Alueella on jo vuosikymmenien ajan ollut mahdollisuus harrastaa monia liikunnallisia lajeja, kuten jääkiekkoa, frisbeegolfia, pesäpalloa, suunnistusta, hiihtoa, ratsastusta ja ammuntaa. Vuoden 2020 aikana Mustikkavuoren kupeeseen rakennettiin myös kuntoportaat ja maisematorni. Aktiivisten seuratoimijoiden lisäksi alue on kunto- ja terveysliikkujien suosiossa.

Mustikkavuoren aluetta on vuosien mittaan kehitetty irrallisina osakokonaisuuksina, ja hankkeet ovat lähteneet pitkälti alueella harrastettavien lajien tarpeista. Tämä on aiheuttanut, että alueen toimintoja on jossakin määrin hankala hahmottaa ja myös mm. liikennejärjestelyt kaipaavat kehittämistä.

Tavoitteena on, että uudessa kokonaissuunnitelmassa eri toiminnot sijoittuvat alueelle selkeiksi kokonaisuuksiksi siten, että alue palvelee entistä paremmin eri ikäryhmien virkistys- liikunta- ja harrastustarpeita. Mustikkavuoren luonnon erityispiirteet ovat suunnitelmassa lähtökohtana, mutta samalla huomioidaan myös mm. alueen infra, liikennejärjestelyt, katuvalaistus ja muut alueen turvallisuuden parantamiseen liittyvät kysymykset. Viestintää parannetaan infotaululla ja muilla kokonaisuuteen sopivilla ratkaisuilla. Esiselvityshankkeen kustannusarvio on lähes 40.000 euroa, johon Kuudestaan ry on myöntänyt tukea 80 %. Hanketta tukemassa on myös paikallisia yritystoimijoita.

Suunnittelusta vastaa maisema-arkkitehti, kaupunkisuunnittelija Lasse Olaste Arkkitehtuuritoimisto OLARK Oy:sta. Suunnitelmaa työstetään maalis−toukokuun aikana tiiviiseen tahtiin yhteistyössä seuratoimijoiden kanssa. Huhtikuussa järjestetään myös kuntalaiskysely kaupungin verkkosivuilla.

Seuraavat Seuraparlamentit järjestetään keskiviikkona 30.3., keskiviikkona 20.4. ja tiistaina 24.5. Kuntalaiskysely Ähtärin kaupungin verkkosivuilla järjestetään viikoilla 17–18.


 

JÄTÄ KOMMENTTI