Ähtärissä kartoitetaan majoitustiloja kesäsesongiksi – tavoitteena tuhat uutta vuodepaikkaa kesäksi 2022

0

Ähtärin kaupunki ja Visit Ähtäri kartoittavat mahdollisuuksia lisätä alueen majoituskapasiteettia erityisesti kesäloma-aikaan. Tavoitteena on saada vuokralle jopa tuhat uutta vuodepaikkaa sesonkiajan majoituspainetta tasaamaan.

Ähtärin majoituskapasiteetti on kesäkuun puolivälistä aina elokuun puoliväliin saakka käytännöllisesti katsoen loppuun varattu, eivätkä kaikki matkailijat löydä majapaikkaa toivomanaan ajankohtana. Tämän vuoksi Ähtärin kaupunki ja Visit Ähtäri ovat käynnistäneet tutkimuksen, jossa kartoitetaan lisäkapasiteettia Ähtärin alueen sesonkimajoitukseen. Tutkimus on kohdistettu erityisesti kesäasukkaille ja ähtäriläisille yksityishenkilöille ja siihen voi vastata Ähtärin kaupungin verkkosivuilla 5.12.2021 mennessä. Tutkimuksen toteutuksesta vastaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Jarmo Pienimäki

– Meillä on Ähtärissä erittäin tasokkaita majoituskohteita. Matkailijat löytävät sesongin ulkopuolella varmasti juuri heidän tarpeisiinsa sopivan yöpymispaikan. Kesällä tilanne on kuitenkin toinen. Palveluntarjoajat joutuvat harmillisen usein myymään ei-oota, koska tulijoita olisi enemmän kuin on majoitusta tarjolla. Tähän pyrimme tällä tutkimuksella saamaan parannusta aikaan jo ensi kesäksi, toteaa Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Pienimäki kutsuu vastaamaan kyselyyn kaikkia kesäasukkaita ja ähtäriläisiä, jotka haluavat vuokrata Ähtärissä sijaitsevaa vapaa-ajan asuntoaan tai vakinaista asuntoaan. – Suosittelen vastaamaan kyselyyn, jos omistuksessa on vapaa-ajan asunto tai pysyvä asunto, joka ei ole ympärivuotisesti omassa käytössä. Tavoitteena on luoda helppo ja kätevä toimintamalli, jossa majoituskohde tuottaa lisäeuroja silloin, kun omistaja ei itse vietä siellä aikaa. Samalla voimme tarjota Ähtäriin saapuville matkailijoille heidän tarvitsemaansa majoitusta ja mahdollistaa matkailijoiden viihtyminen Ähtärissä pidempään, hän toteaa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI