Avajaisissa | Tuurin Normal-kauppaan jouduttiin jonottamaan

0
Normal halpakauppaketjun avatessa Tuuriin torstaina, alkoi pitkä jono muodostumaan jo tuntia ennen H-hetkeä.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Tuuri

Tanskalainen Normal halpakauppaketju avasi myymä-länsä torstaina kello 10 Tuuriin. Uuden myymälän aloitus sai aikaan jonon muodostumisen jo tuntia ennen H-hetkeä.

Mutta mikäs oli jonottaessa, kun sai seisoskella jonossa auringon paistaessa, ja heti paikalle saapuessa saadun lahjapussin kanssa.

Uusi liike avattiin aivan kauppakylän keskustaan, Kyläkaupan naapurikiinteistöön.

Ja kun liikkeen ovet avattiin asiakkaille aamukymmeneltä, niin jono oli jo satoja metrejä pitkä. Lisäksi lähikentällä väkeä viihtyi runsaasti. He ajattelivat, että odotellaan rauhassa ensi rynnistyksen päättymistä. -Ja onnenpyörän pyörittämisessä oli mukavaa, kun jokainen sai palkinnon. Arvonnan kysymyksiä sai myös halukkaat funtsailla.

Normal kauppaketjun perustivat vuonna 2012, tanskalaiset Torben Mouritsen ja Bo Kristensen. Liikevaihto ylitti vuonna 2021, jo 2 miljardia kruunua. – Mainittakoon, että ensimmäisen myymälän avajaisia vietettiin vuoden 2013 keväällä.

Ensimmäisen vuosikymmenen aikana on liiketoiminta laajentunut Tanskasta, Alankomaihin, Ranskaan, Norjaan, Ruotsiin. – Suomeen kauppaketju avasi ensimmäisen myymälänsä Espooseen, kauppakeskus Selloon vuoden 2021 helmikuussa.

Tämän vuoden toukokuussa oli Normalilla myymälöitä Suomessa jo yli 50. Normalin myyntivalikoimaan kuuluvat kaikenlaiset, jokapäiväisessä elämässä tarvittavia tuotteita. Näkyvät alennuslaput ovat hyvin esillä, täynnä tavaroita olevien hyllyjen päällä.

Halpojen myyntihintojen idea on siinä, että merkki- ja muutkin tuotteet ostetaan suoraan jakelijoita EU:n eri maista. Tavara hankitaan ilman turhia välikäsiä. Ja se takaa edullisemman hintatason.

Jonoa riitti

Uuden kauppaketjun myymälän aloittamien Tuurissa, aiheuttaa se varmasti myöskin kauppakylässä lisää hintakilpailua?

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI