EPHYVA | Synnytyskokemus kotona ja sairaalassa

0
Sairaalanmäki ilmasta katsottuna

Suomessa keskimäärin alle 1 % vauvoista syntyy sairaalan ulkopuolella, heistä yksi kolmasosa suunni-tellusti kotona ja kaksi kolmasosaa suunnittelemattomasti joko matkalla sairaalaan tai kotona.

Äidillä on juridinen oikeus valita synnytyspaikkansa. Suunnitellusti kotona syntyy reilu sata vauvaa vuodessa. Määrä on lisääntynyt viime vuosina. Kotisynnytyksiä hoitavia kätilöitä on Suomessa reilu parikymmentä.

Synnytyksen hoidon ammattilaisina haluamme lisätä aitoa vuoropuhelua ja yhteistyötä huolimatta synnytyksen paikasta ja näin luoda turvallisen, hyvän synnytyskokemuksen mahdollisimman monelle.

Järjestämme tiistaina 25.4. klo 8.00–15.30 synnytyskokemuksen äärelle keskittyvän keskustelevan koulutustilaisuuden Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen raskaana olevia ja synnytyksiä hoitaville ammattilaisille. Päivän aikana kuulemme mm. kotona synnyttäneen äidin kokemuksen, kokemusasiantuntijan kokemuksen sairaalasynnytyksestä, kotona synnytyksiä hoitavaa kätilöä sekä saamme tietoa synnytyspelon hoidosta ja synnytyksessä traumatisoitumisesta. Lopuksi on paneelikeskustelu.

Olette tervetulleita osallistumaan, mikäli aikatauluun sopii.


 

JÄTÄ KOMMENTTI