Kuortaneen sivistyslautakunnan päätöksiä

0
Kuortaneen kunnantalo

Kuortaneen sivistyslautakunnan päätöksiä kokouksesta 19.4.

Sivistyslautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1.-31.3.2023

Talousarvion toteutumisesta tulee raportoida kunnanhallitukselle neljännesvuosittain. Vuoden ensimmäinen raportointi sisältää talousarvion numero-osaan liittyvää tietoa.

Ensimmäisen neljänneksen toimintatuotot ovat toteutuneet 29,6 %, toimintakulut
20,9 % ja toimintakate  19,9%

Sivistysjohtaja-rehtori Sanna Koivisto

Päätösehdotus: Merkitään toteumavertailu tiedoksi saatetuksi ja annetaan edelleen kunnanhallitukselle tiedoksi.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

Hankepäätös: Valtion erityisavustus varhaiskasvatuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin 2023-2024.

Sivistysjohtaja-rehtori Sanna Koivisto

Hakemukseen perustuen (sivistysjohtaja-rehtorin hankehakemus OKM:lle 17.2.2023) Kuortaneen kunnalle on maksettu 20 000 euroa koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteiseiin varhaiskasvatuksessa.

Hankkeen avulla lisätään aikuisten määrä lapsiryhmissä palkkaamalla määräaikainen varhaiskasvatuksen opettaja.

Hankkeen kokonaissumma on 25 000, joten koulutuksen järjestäjän osuus on 5 000  (20% hankkeen kuluista). Hankkeelle perustetaan erillinen kustannuspaikka varhaiskasvatuksen tulosalueille .

Sivistysjohtaja-rehtori Sanna Koivisto

Päätösehdotus: Sivistyslautakunta päättää, että Kuortaneen kunta lähtee toteuttamaan ko. hanketta. Hankkeen vastuuhenkilöksi nimetään sivistysjohtaja-rehtori.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

Esi-ja perusopetuksen tuntikehys

Sivistysjohtaja-rehtori Sanna Koivisto

Kuortaneen kunnan johtosäännön mukaan sivistyslautakunta päättää vuosittain Kuortaneen peruskoulujen sekä lukion tuntikehykset eli sen paljonko kouluilla on käytössä tunteja opetuksen sekä tukiopetuksen ja erityistehtävien järjestämiseen.

Sivistyslautakunnan hyväksymä tuntikehys lukuvuodelle 2022-2023:

Koulu tuntikehys 2022-2023
Yhteiskoulu 413
Alvari 286
Ruona 70
Ylijoki 96,5
Valmistava opetus 35

Yhteensä: 900,5

Perusopetus Ruonan koululla päättyy 31.7.2023 ja oppilaat siirtyvät Alvarin kouluun. Kunnan esikoululaiset siirtyvät 1.8.2023 alkaen Alvarista Ruonalle mutta esiopetus toimii hallinnollisesti Alvarin koulun alaisuudessa.

Valmistava opetus perusopetuksessa päättyy ainakin tällä erää tämän lukukauden jälkeen mutta Alvariin ja Yhteiskoululle varataan kehystä S2-opetuksen järjestämissen.

Esi- ja perusopetukseen tarvittava kehys:

Koulu tuntikehys 2023-2024
Yhteiskoulu 413
Alvari 340
Ylijoki 96,5

Yhteensä: 849,5

Sivistysjohtaja-rehtori Sanna Koivisto

Anne Haapa-aho jääväsi itsensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (työsuhdejäävi, opettajana Alvarin koululla)

 Päätösehdotus: Hyväksytään esi-ja perusopetuksen tuntikehys esitetyn mukaisesti.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

Lukion kehittämissuunnitelman päivittäminen ja työryhmän nimeäminen

Sivistyslautakunnan nimeämä lukion kehittämisryhmä valmisteli vuoden 2020 aikana lukion kehittämissuunnitelman, jonka kunnanvaltuusto hyväksyi 25.8.2020.

Suunnitelman tavoitteeksi asetettiin, että vuonna 2025 Kuortaneen lukio on 250 opiskelijan vetovoimainen yleis- ja urheilulukio. Kasvaakseen 250 opiskelijan lukioksi kehittämissuunnitelmassa tulee varmistaa ja turvata ainakin seuraavat tavoitteet:  

  1. Puolet peruskoulunsa päättävistä nuorista tulee omaan lukioon ja vuosittain yleislinjalla aloittaa opiskelijoita myös Kuortaneen ulkopuolelta
  2. Lukiota markkinoidaan paikallisesti ja alueellisesti tavoitteena saada opiskelijoita myös oman kunnan ulkopuolelta.
  3. Urheilulukion vetovoimaa kasvatetaan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa niin, että nykyisten lajien pysyminen varmistetaan ja uusia lajeja saadaan lisää.

Suunnitelman tavoitteet ovat pääosin toteutuneet, joten työryhmän on käynnistettävä suunnitelman päivittäminen vastaamaan uusin haasteisiin.

Sivistysjohtaja-rehtori Sanna Koivisto

Päätösehdotus: Lukion kehittämissuunnitelman päivittämiseksi perustetaan työryhmä, jonka puheenjohtajaksi nimetään sivistyslautakunnan puheenjohtaja, sihteeriksi sivistysjohtaja-rehtori sekä jäseniksi lukion rehtori, lukion opinto-ohjaaja ja yhteiskoulun opinto-ohjaaja. Lisäksi oppilaskunnan hallitus voi nimetä työryhmään oman edustajansa ja kunnanjohtajalla, kunnanvaltuuston puheenjohtajalla ja kunnanhallituksen puheenjohtajalla on puhe- ja läsnäolo oikeus kokouksissa. Työryhmällä on myös oikeus kutsua kokouksiin tarvittaessa muita asiantuntijaedustajia.

Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI