Katseet kesään – Alavuden kaupungin kesätyöhaku on auki!

0

Alavuden kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille jälleen kesällä 2023. Työt ajoittuvat toukokuun alusta elokuun puoliväliin ja paikkoja on kaikkiaan tarjolla noin 70-80 nuorelle.

Kesätöihin valitaan ensisijaisesti nuoria, joille kaupunki ei ole aikaisemmin tarjonnut työtä. Tarkoituksena on tutustuttaa nuoria erilaisiin ammatteihin ja työelämään. Kaupungin kesätöihin sisältyykin perehdytys työelämän pelisääntöihin.

Kesätöitä voivat hakea tänä vuonna 15-25 vuotta täyttävät alavutelaiset nuoret. Työt ovat pääsääntöisesti yhden kuukauden mittaisia ja työaika päivässä on 6 tuntia. Myös 14-vuotiaat voivat hakea kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -jaksolle.

Nuoret voivat hakea oman mielenkiintonsa mukaan esimerkiksi erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin, matkailuneuvontaan, puutarhatöihin, lasten hoitoon, leirin- tai leikkikenttätoiminnan ohjaajaksi, liikuntapaikkojen ylläpitoon tai siivoustöihin. Myös kirjasto-, kulttuuri- ja ICT-palvelut työllistävät nuoria. Kunnallistekniikan työtehtäviin edellytyksenä on mm. 18 vuoden ikä.

Kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa osoitteessa www.alavus.fi/rekrytointi sähköisellä hakemuksella 1.3.2023 alkaen. Haku päättyy 14.4.2023 klo 15.00.

Työntekijävalinnat tehdään huhtikuun aikana ja valituille ilmoitetaan toukokuun alussa ensisijaisesti puhelimitse. Hakijoita halutaankin muistuttaa siitä, että hakemuksessa on ilmoitettuna puhelinnumero, josta on varmasti tavoitettavissa sekä sähköpostiosoite, jota lukee säännöllisesti. Kesätyöntekijöiden valintaprosessia sujuvoittaa myös se, että hakija ilmoittaa kaupungille heti, jos saa töitä jostain muualta.

Rekryinfo perjantaina 10.3.2023 klo 14-18

Alavuden kaupunki järjestää Rekryinfo-tapahtuman Tuurissa Keskisen Kyläkaupan Kauppakadulla perjantaina 10.3.2023 klo 14.00-18.00. Rekryinfo on suunnattu kaiken ikäisille, sillä tarjolla on tietoa paitsi kesätöistä myös muista Alavuden kaupungin avoimista työpaikoista.

Jos etsii töitä, kesätöitä tai sijaisuuksia, niin kannattaa ehdottomasti poiketa paikan päällä. Tapahtumasta saa  myös apua hakemuksen tekemiseen.

Muistathan myös kesätyöllistämistuen

Alavuden kaupunki tukee nuorten kesätyöllistymistä omien kesätyöpaikkojen lisäksi myöntämällä kesätyöllistämistukea yrityksille ja yhteisöille, jotka työllistävät 16-25 -vuotiaan alavutelaisen nuoren kesän aikana.

Kesätyöllistämistuki on kaupungilta merkittävä panostus, sillä viime vuonna tukea maksettiin yhteensä noin 53.000 euroa yhteensä 41 työnantajalle ja 266 nuoren työllistämiseen.

Tuen määrä on tänä vuonna yhtä nuorta kohti 200 euroa työnantajille ja 250 euroa yhdistyksille. Työnantaja voi olla yritys, yhteisö tai maatila. Kesätyöllistämistuen haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella ja haku on auki kesäkuun alusta lokakuun loppuun.


 

JÄTÄ KOMMENTTI