Lasten leikit ja laulut kuuluvat joulunaikaan

0
Iivarin koulun tytöt ja pojat lauloivat punaisissa nenissään jouluisia lauluja. Niitä somisti sopivasti harvakseltaan satavat, suuret lumihiutaleet.

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Erilaiset joulunavaukset ja juhlat sekä hengelliset tilaisuudessa, tuovat mukavasti virkistystä sekä valoakin pimeimmän vuoden aikana.

Joulutonttukin seurasi silmät suurina jouluista meinikiä.

Joulun tuloa on juhlittu koronasta huolimatta melkein jokaisessa isoimmissa kylässä. Suuremmissa taajamissa taivaalle on lennätetty ilotulitteitakin suuria määriä. Pienemmissä on sitten tyydytytty juhlapuheisiin ja rekiajeluihin hevosilla sekä poroillakin.

Lasten laulut ja leikit ovat olleet perinteisesti, lähes poikkeuksetta joulunavauksien kohokohtia. Tytöt ja pojat ovat esittäneet iloisesti parastaan. Näin tapahtui Töysän monitoimitalon pihapiirissä, yrittäjien ja yhdistyksien yhdessä järjestämässä joulunavauksessa.

Ohjelman aloitti Iivarin koulun 3 luokan oppilaat. Punaisin neniin sonnustautuneet tytöt ja pojat kajauttivat useita lauluja, opettajansa Johanna Savolan johdolla. Tuurin 4H:n tanssi ja liikuntaryhmä leikitteli mm. Soihdut Sammuu laulunsa tahdeissa. Leikkiin ja lauluihin yhtyi moni yleisöstäkin lämpimäkseen, muutaman asteen pakkasessa.

Töysän Yrittäjät ry. puheenjohtaja Matti Leinonen toivotti runsaan osallistujajoukon tervetulleeksi, lumihiutaleiden julistaessa sopivasti tilaisuutta. Matti sanaili eletyn- ja nykyisen ajan yrittäjyydestä. Toiminnan tuloksista, yhteiseksi hyväksi ja maaseutupaikkakunttien elävänä pysymisen takeeksi. Samalla hän loi uskoa yritysten tuomaan tulevaisuuteen. Hän esitti myöskin aiheeseen liittyvän runon puheensa päätteeksi.

Monet paikalliset yritykset olivat lahjoittaneet perjantai-illan aikana arvottavaksi palkintoja osanottajien kesken. Lomakylä Sepänniemen yrittäjä Marja-Liisa Pienimäki tarjoili apujoukkoineen glögiä. Tilaisuuden juontajana toimi 4H-yhdistyksen puheenjohtaja Marjo Hirvelä.

Paloautokin oli miehistöineen paikalla esittäytymässä. Mutta vain aluksi, kun piti kiireesti kaasutella, liikenteessä tapahtuneen ojaanajon vaatimaan hälytystehtävään.

Kuvat: Pentti hautala


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI