Vaasan keskussairaala on siirtynyt täysvalmiuteen koronatilanteen vuoksi – Tilanne erittäin vakava !

0
H-talon rakennustyömaa on jo tästä kuvasta edistynyt melkoisesti

Keskussairaala on siirtynyt täysvalmiuteen koronatilanteen vuoksi

Vaasan keskussairaala on siirtynyt täysvalmiuteen alueella heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi. Tällä hetkellä koronapositiivisten potilaiden hoitopaikkamäärää on laajennettu kymmeneen hoitopaikkaan.

Keskussairaala on valmistautunut myös avaamaan koronapotilaiden hoitoon tarkoitetun osaston. Osasto voidaan avata vuorokauden kuluessa siitä, kun sen avaamisesta päätetään. Sairaalassa hoidetaan tällä hetkellä kahdeksaa henkilöä, joilla on todettu koronavirus. Erillinen osasto avataan, jos määrä kasvaa nykyisestä. Täysvalmiuteen siirtyminen ei tällä hetkellä vaikuta sairaalan muuhun toimintaan.

Marina Kinnunen

– Voimme tällä hetkellä hoitaa sovitun hoidon ja toimenpiteet normaaliin tapaan, eikä esimerkiksi leikkaustoimintaa keskeytetä. Tilannetta arvioidaan päivittäin, sanoo sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Tilanne erittäin vakava

Kuluneen seitsemän vuorokauden aikana Pohjanmaalla on todettu 113 uutta koronavirustartuntaa. Testejä on otettu keskimäärin 400 päivää kohden. Karanteenissa on tällä hetkellä n. 1200 henkilöä. Epidemian alusta lukien koko sairaanhoitopiirin alueella on kuollut kahdeksan henkilöä, jotka ovat sairastaneet viruksen aiheuttamaa tautia.  Tästä eteenpäin tulemme raportoimaan alueella tapahtuneet koronan aiheuttamat kuolemat kahden viikon välein.

– Tilanne on erittäin vakava, sillä kaikista suosituksista ja rajoituksista huolimatta tartuntamäärä jatkaa kasvuaan. Huolestuttavaa on myös se, että kaikkien tartuntojen alkuperää ei ole pystytty selvittämään, sanoo Marina Kinnunen.

Viruksen leviämisen taltuttamiseksi on erittäin tärkeää jaksaa noudattaa viranomaisten rajoituksia ja suosituksia.

– Epidemia koskettaa meitä kaikkia jollain tavalla ja tilanne on raskas kaikille. Mitä nopeammin saamme tartuntamäärät laskuun, sitä nopeammin voimme purkaa rajoituksia, sanoo Marina Kinnunen.

Koronavirustestiin pääsee matalalla kynnyksellä. Koronakoordinaatioryhmä kiittää väestöä siitä, että testeissä onkin käyty aktiivisesti.

Kunnat ja koulut reagoivat nopeasti

Alueemme kunnat ja koulut toimivat erittäin tehokkaasti altistustapauksissa. Luokkia ja koko kouluja on tarvittaessa siirretty etäopetukseen yhdessä päivässä.

– Jatkamme tällä toimintatavalla ja sen tähden emme anna suositusta laajempaan etäkouluun siirtymistä. Tilanne vaihtelee alueella kuitenkin paikkakunnittain.  Ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi valmistelemme toimenpiteitä, sanoo Marina Kinnunen.

Harrastustoiminnasta koronakoordinaatioryhmä korostaa edelleen, että yli 20 vuotiaiden sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on suositeltu keskeytettäväksi.

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmän suositus on, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Päätös on voimassa 31.3.2021 saakka.

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe: leviämisvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 1752 (tiistaina 9.2.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 123 (tiistai 9.2.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 6,25 %


 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI