EPSHP | Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve laskussa

0
Sairaalanmäki ilmakuva

Koronaepidemian aiheuttama sairaalakuormitus jatkaa laskusuunnassa myös Etelä-Pohjanmaalla. Neljänsiä rokoteannoksia annettu maakunnassa hieman valtakunnan keskiarvoa enemmän.

Seinäjoen keskussairaalassa oli maanantaina 30.5. yhteensä 15 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla koronapotilaita oli 28.

Terveydenhuollon pcr-testillä todettujen koronatartuntojen määrä laskee edelleen. Koronatestausta on rajattu voimakkaasti, ja viime viikolla maakunnassa tuli ilmi 227 tartuntaa. Otetuista pcr-näytteistä 31 % osoittautui positiivisiksi.

Tehostetun palveluasumisen yksiköissä on edelleen paikallisia epidemioita.

Koronaan on maakunnassa menehtynyt pandemian aikana 153 ihmistä. Koko maassa menehtyneitä on 4479. Valtakunnallisesti koronavirustautiin menehtyneiden mediaani-ikä on 83 vuotta.

Etelä-Pohjanmaalla 5,9 prosenttia yli 18-vuotiaista on saanut 4. koronarokotusannoksen. Koko maan tasolla vastaava luku on 5.5 prosenttia. Neljännen rokoteannoksien osalta rokotuskattavuus vaihtelee alueen kunnissa 3,8 prosentista 11,4 prosenttiin. 61 prosenttia täysi-ikäisistä eteläpohjalaisista on saanut 3 rokoteannosta, 85,7 prosenttia 2 annosta ja 87,7 prosenttia yhden annoksen.

Lähestyvän kesäloman vuoksi Nyrkki poisti kouluja ja oppilaitoksia koskevat suosituksensa. Muut Nyrkin suositukset pysyvät toistaiseksi voimassa.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona   

Nyrkin suositukset luettavissa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta www.epshp.fi/nyrkki


 

JÄTÄ KOMMENTTI