Virtain varhaiskasvatukselle uutta toimintatilaa kirjastosta

0
Virtain varhaiskasvatuksen tilannetta helpottamaan sivistyslautakunta on päättänyt ottaa tiloja käyttöön kirjastolta.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain sivistyslautakunta päätti hyväksyä keskiviikkona (10.5.) kirjaston tilojen ottamisen varhaiskasvatuksen käyttöön 1.8.2023 alkaen.

Samassa yhteydessä lautakunta anoo 20.000 euron lisämäärärahaa aidan rakentamiseen ja kaluston hankintaan. Lisäksi esitetään kaupunginhallitukselle, että se nimeäisi työryhmän kartoittamaan varhaiskasvatuksen tilannetta ja sen ratkaisuvaihtoehtoja.

Päätettiin kannattaa valtuustoaloitetta koskien varhaiskasvatusyksikön perustamista Liedenpohjaan. Perusteluina nähtiin, että näin ollen Virtain keskustaan tulisi väljyyttä ja Liedenpohjan perheillä ei olisi niin pitkä matka tuoda lapsiaan hoitoon, kun saisivat lapsensa omalle kylälle hoitoon Liedenpohjan koulun tiloihin. Koulun piha ja tilat olisivat oivalliset varhaiskasvatusyksikön perustamiselle.

Samassa yhteydessä teknisen palveluiden lautakunnalta pyydetään tarkemmat laskelmat siitä, mitä koulun kalustaminen varhaiskasvatustoimintaa varten maksaisi. Kun laskelma saadaan, esitetään yksikön perustamista määrärahoineen kaupunginhallitukselle.

Jos Liedenpohja saisi oman varhaiskasvatusyksikön, niin se toisi Liedenpohjan tasavertaiseksi varhaiskasvatustarjonnassa Kotalan, Vaskiveden ja Killinkosken kylien kanssa. Kysyntää oman kylän varhaiskasvatuspaikalle on Liedenpohjasta tullut. Sivistyslautakunta pyytää teknisten palveluiden lautakunnalta laskelmaa Liedenpohjan koulun kalustamiseksi varhaiskasvatuksen käyttöön.

Merkittiin tiedoksi liikenneyhteyksien suunnittelutilanne ja annettiin osaltaan lupakesäksi 2023 ja 2024 ottaa uusi reitti käyttöön sunnuntaisin Virroilta Oriveden rautatieasemalle.

Täyttölupa-anomuksina esitetään kaupunginhallitukselle varhaiskasvatuksen opettajan ottamista Koivurinteen päiväkotiin 1.8.2023 alkaen ja samaan yksikköön päiväkotiavustaja 1.8.2023-31.7.2024.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI