Kyläpääskyille avustusta 21.000 euroa Iiroonrannan Puuhin toiminnan kehittämiseen.

0
Myös teatteriin panostetaan. Kuva viimekesän näytelmästä

Taiteen edistämiskeskus on kesäkuussa myöntänyt Kyläpääskyt ry:lle 21.000 euroa käytettäväksi Iiroonrannan Puuhin toiminnan kehittämiseen. Avustus on myönnetty harvaan asuttujen alueiden kehittämiseen varatuista määrärahoista.

Myönnetty avustus on yhdistykselle merkittävä. Tuki otettiin ilolla vastaan ja kannustaa jatkamaan toimintaa.

Hankkeen kokonaiskustannus on 26.000 e, joten omiakin varoja tarvitaan. Kökkätyöllä omaa osuutta ei voi korvata. Tukea voidaan käyttää vuosina 2023-24 ja vain niihin tarkoituksiin, mihin sitä on haettu.

Puuhi

Lähes puolet tuesta käytetään hankintoihin, mm. esteetön wc, siirrettävät näyttämökorokkeet, aggregaatti jne.

Iso osa käytetään myös teatteritoimintaan. Mediatuottaja Helena Pohjosmäki yhdessä työryhmän kanssa laatii käsikirjoituksen, jonka keskiössä on mies. Miesääntä teatteriin onkin kaivattu. Toiminnassa keskitytään tekemään puhuttelevaa sisältöä kompaktissa koossa.

Iiroonrannan tupa. Piirrustusleirin kuvia.

Esitykset pääosin Iironrannan Puuhissa, mutta sen lisäksi esitys taltioidaan laadukkaana tallenteena ja saatetaan niin laajaan levitykseen kuin mahdollista. Pieni osa tuesta voidaan käyttää myös piirustusleirin kustannuksiin.

Iiroonrannan Puuhi on vuosittain yksi Soinillinen tapahtuman kohde ja on sitä kautta jo tullut osalle tutuksi. Varsinkin akustiikastaan ja miljööstään Iiroonrannan Puuhi on saanut kiitosta. Arkkitehti Anssi Lassila onnistunut tässäkin suunnittelutyössään. Tätä toimintaa nyt päästään kehittämään!

 

Teksti ja kuvat: HH


 

JÄTÄ KOMMENTTI