EPSHP | Ilmaisia kursseja ja luentoja mielen hyvinvointiin

0

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on julkaissut Mielen hyväksi -kurssien sekä Voimaa arkeen -luentojen syksyn ohjelmat.

Tarjolla on mielen hyvinvointia tukevia, liikunnallisia ryhmätoimintoja sekä monipuolisia hyvinvointiin, toipumiseen ja elämänhallintaan liittyviä teemaluentoja. Sekä kurssit että luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Mielen hyväksi -kurssitoimintaa toteutamme nyt toista vuotta. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri järjestää kurssit yhteistyössä FinFamin, Kokemus- ja vertaistoimijat ry:n ja Seinäjoen päihdeklinikan kanssa, kokemusasiantuntijakoordinaattori, psykiatrinen sairaanhoitaja Hannu Saarimaa kertoo.

Osa kursseista on liikunnallisia tai muutoin toiminnallisia, osassa pääpaino on yhteisissä tapaamisissa ja keskusteluissa. Kaikissa tavoitteena on auttaa osallistujia tunnistamaan omia voimavarojaan, parantamaan elämänhallintaansa ja kehittämään mielenterveystaitojaan.

– Osa kursseista oli viime keväänä täynnä, joten kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin, kehoittaa Saarimaa.

Voimaa arkeen -luennot tähtäävät niin ikään mielenterveys- ja päihdekuntoutujien, fyysisistä sairauksista kärsivien sekä heidän omaistensa voimavarojen vahvistamiseen ja arjessa selviytymisen tukemiseen. Luennot tarjoavat tietoa myös sote-ammattilaisille, alan opiskelijoille sekä kaikille luentojen teemoista kiinnostuneille.

– Tulevalle syksylle on kalenteroitu liki parikymmentä luentoa eri aihepiireistä, muun muassa riippuvuuksista, psyykkisestä kehityksestä, syömis- ja ahdistuneisuushäiriöistä sekä masennuksesta, Saarimaa havainnollistaa.

Luennot toteutetaan iltapäivisin kello 12–16 Seinäjoen keskussairaalan auditoriossa. Osallistua voi myös etäyhteydellä, Teams-linkin kautta, jolloin ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Ensimmäinen luento järjestetään 11.8.

Lisätietoja sekä Mielen hyväksi -kursseista että Voimaa arkeen -luennoista löytyy sairaanhoitopiirin verkkosivustolta: www.epshp.fi/voimaa

JÄTÄ KOMMENTTI