Töysän takatalvessa – EL:n äijäpilkki ja liikuntapäivä

0
EL:n Äijäkerhon pääpuuhari Kari Kallio ja paikkakunnan kalaneuvos Markku Akonniemi täydensivät iskukoukkujen kalasaalista myös pilkkiahvenilla.

i Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Kukapa olisi ennakkoon ajatellut, että maaliskuun viimeisen viikon puolessavälissä olisi 14-asteen yöpakkanen ja päivälläkin pari astetta nollan alapuolella. Mutta näin nyt tapahtui kevään lämpöaallon jälkeen.

Takatalven kylmä sää ja pohjoisesta puhaltanut tuuli ei kutenkaan paljon häirinnyt Eläkeliiton Töysän ulkoilupäivää ja Äijäpilkkiä Sepännimessä. Osallistujia oli paljon ulkona ja lomakylän sisätiloissa.

Onneksi kevätaurinko lämmitti päivän vanhetessa ainakin hieman. Auringon tehoa lisäsi myöskin lomakylän emännän Marja-Liisa Rannikon keittämät ja OmaSäästöpankin kustantamat kahvit kastamisineen. Lisäksi pihan grillikatoksessa paistatetut nuotiomakkarat maistuivat. Takatalvisesta säästä huolimatta yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kallio sai olla tyytyväinen tapahtuman saamaan suosioon.

Antti Mantere voitti perinteisesti,tälläkin kertaa TomKumin tonkaan heiton.

Liikunnalliseen toimintaan osallistuttiin innolla. Lihy-hankeen puuhanainen Liis Ranta-Knuuttila johdatteli joukot jumppaan ja liikuntaan. Lisäksi kiinnosti pelit ja tietokisailu. Perinteinen TomKumi, eli lypsykoneen vedinkumien tonkkaan heitto kiinnosti jokaista. Naiset heittelivät lyhyemmältä matkalta kuin miehet. Kumien heiton paremmuus ratkesi myöskin perinteiseen tapaan, kuten aina aikaisemminkin. Voittaja oli taaskin Antti Mantere.

Innokas pilkkijä Martti Mantere sai heti alkuun 5 komeaa ahventaa ja muutaman myöhemmin lisää.

Läheisellä Ponnenjärvellä pyydystettiin kaloja iskukoukuilla ja pilkkimällä. Paikkakunnan Kalaneuvos Markku Akonniemi ja EL:n Äijäkerhon päämies Kari Kallio olivat virittäneet koukut edellisenä iltana. Niistä kertyi muutama hauki vonkale fileerattavaksi.

Äijäpilkkiin osallistui kylmän pohjatuulen tuivertaessa, mutta auringon paistaessa, viitisentoista äijää. Ahvenia ja särkiä saivat saaliksi vain muutamat. Useamman kävi kuitenkin niin kuin vahassa sanonnassa todetaan, että ”pallit menivät pataan”! Mutta Martti Mantere ei näin kokenut, hän sai heti alkuun 5 kohtalaisen kokoista ahventa. Ja lopulta Ahdin anti suosi Marttia niin, että hän pilkki saalikseen, ylivoimaisesti eniten kaloja.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI