Omaolo | sähköinen palvelu oireiden arviointiin

0
Vaasan keskussairaala

Omaolo – sähköinen palvelu oireiden arvioimiseen otetaan käyttöön Pohjanmaalla

Omaolo-palvelua otetaan käyttöön Pohjanmaalla syyskuun alussa, aluksi Vaasassa ja Pietarsaaressa. Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oireiden itsehoitoa ja auttaa asiakasta arvioimaan hoidon tarvetta. Työkalun kautta hoitohenkilökunta voi antaa asiakkaalle tarkoituksenmukaisia suosituksia oireiden hoitoon.

Omaolossa on kaiken kaikkiaan 16 erilaista oirearviota, joista kolme otetaan käyttöön Pohjanmaalla. Nämä kolme oirearviota, jotka tulevat alueellamme saataville, ovat alaselkäkipu tai -vamma, virtsatietulehdus ja ripuli. Asiakas saa suoraan yhteyden hoitohenkilöstöön Vaasassa ja Pietarsaaressa, joka voi puolestaan antaa suosituksia oireiden hoitoon.

Omaolon kautta asiakas saa palvelua helpommin, ajasta ja paikasta riippumatta asiakas pystyy verkossa hoitaa asiaansa ja saada vastauksen mieltään askarruttaviin kysymyksiin nopeasti. Lisäksi työkalu odotetaan säästävän resursseja sosiaali- ja terveydenhuollossa. Työkalun käyttöönotto voidaan nähdä voittona sekä asiakkaille että henkilökunnalle.


 

JÄTÄ KOMMENTTI