SOININ KARHUKANTAAN TAAS VÄHENNYSTÄ

0
Kuvan karhu on puolestaan nauttimassa vehmaasta kasvustossa erään autiotalon pihamaalla. Kaadetuksi tämä mesikämmen tuli todennäköisesti viime vuosikymmenen loppupuolella Kuortaneen Löyän kylän liepeillä. (Kuva: Pentti Hautalan arkisto)

Pentti Hautala/J-Pnews
SUOMENSELKÄ

Soinin kunnan alue on viime vuosina noussut tilastollisesti Suomenselän ja Järvi-Pohjamaan alueen karhurikkaammaksi paikkakunnaksi. Näin voidaan sanoa havaintojen ja myöskin, onnistuneiden luvanvaraisten kaatojen perusteella.

Soinin karhukantaa vähennetiin taas kuluneella viikolla, kun metsästäjät saivat kontion saalikseen Soinin ja Alajärven rajamaisemissa. Tarkemmin todettuna Keisalan kylän läheisyydessä.

Kyseessä oli kannahoidollisella poikkeusluvalla kaadettu karhu. Tällaisia lupia myönnettiin Alajärven-Alavuden-Kuortaneen-Soinin ja Ähtärin alueella kaksi. Toinen lupakarhu on siis vielä jahdattavana, perjantaina 21.8.käynnistyneen kauden metsästyksessä.

Alajärven Möksyssä kaatui tämä karhu syyskuussa 2014 (J-Pnews/Arkistokuva)

Maa-ja Metsätalousministeriön hyväksymä pyyntikiintiö koko valtakunnan alueelle on kaikkiaan 457 karhua, metsästyskaudelle 2021-2022. – Suomen Riistanhoitokeskuksen tilaston mukaan on 29.8., mennessä kaadettu jo noin 170 ”metsänkuningasta”.


 

JÄTÄ KOMMENTTI