Taksinkuljettaja kamppaili hengestään – raivoisan asiakkaan käytyä käsiksi kesken matkan

0

Täysin järjetön ja erikoinen tapaus sattui hieman ennen joulua Vaasassa, josta poliisi tiedotti viime tiistaina iltapäivällä (4.1. 2022).

Pohjanmaan poliisin mukaan taksinkuljettaja joutui pahoinpidellyksi ajon aikana Vaasan Jukolantiellä 11.12.2021 klo 19.06 aikaan. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tapauksesta. Poliisi on ottanut tapauksesta epäillyn kiinni.

Useamman asteen vakavammaksi tilanteen tekee, jossa taksinkuljettaja joutui pahoinpidellyksi ajon aikana liikkuvassa autossa. Tapaus sattui Vaasan Jukolantiellä Prisman pohjoispuolisella osalla.

Valkoisella farmarimallin Opel Insignia taksiautolla, ajossa ollut mieskuljettaja joutui ajon aikana väkivaltaisen matkus-tajan aggression kohteeksi. Auto oli tuolloin ajossa Kivihaan suunnasta kohti Prismaa.

Poliisilta saadun tiedon mukaan matkustaja oli auton takapenkillä istuessaan käynyt yhtäkkisesti kuljettajaan kiinni kuristusotteella. Matkustaja oli saanut pidettyä kuljettajasta kiinni siten, että taksiauto oli ajautunut vaarallisesti vastaantulevien kaistalle, jossa se oli törmätä vastaantulevaan autoon.

Tiedon mukaan ensimmäinen vastaan tullut auto oli ehtinyt pois taksin kulkulinjalta ja toinen auto oli pysähtynyt juuri ja juuri ennen törmäystä. Taksinkuljettaja oli saanut autonsa pysäytettyä siten, että taksi oli ollut ainakin osittain vielä vastaantulevan liikenteen kaistalla.

Pysähtymisen jälkeen oli taksikuljettaja joutunut edelleen kamppailemaan hänestä kiinni pitäneen takapenkkiläisen kanssa. Tilannetta olivat olleet näkemässä ainakin taksia vastaan tulleiden autojen kuljettajat. Tilanteessa taksikuljettaja oli huutamalla pyytänyt apua aggressiivisen asiakkaan toiminnan lopettamiseksi.

Tilanne oli jatkunut vielä auton ulkopuolella, kunnes taksinkuljettaja oli päässyt irti kuristamalla kimppuun käyneen matkustajan otteesta.

Usealle vakavan vaaran liikenteessä aiheuttanut taksin kyyditsemä henkilö pakeni tapahtumapaikalta.

Poliisi on ottanut tiistaina kiinni rikoksista epäillyn vaasanseudulla asuvan parikymppisen henkilön.

Poliisissa tapausta tutkitaan pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena ja mahdolliset muut rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan aikana.

Poliisi pyytää tapauksessa kyseisen tilanteen Jukolantiellä nähneitä ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI