Vimpelin kunnanhallituksen päätöksiä

0
Vimpelin kunnantalo

Vimpelin kunnanhallituksen päätöksiä kokouksesta 15.1.

LAAJA HYVINVOINTIKERTOMUS VV. 2021-2025

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli

Kunnanhallitus esittää laajan hyvinvointikertomuksen vv. 2021 – 2025 kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Hyväksyttiin.

TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 2024

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy talousarvion 2024 täytäntöönpano-ohjeet.

Hyväksyttiin.

LASKUJEN JA TOSITTEIDEN HYVÄKSYJÄT V. 2024

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus määrittää, että kunnan laskujen ja muiden kirjanpidon tositteiden hyväksyjinä vastuualueillaan vuonna 2024 ovat kunnanjohtaja, hallinto- ja talousjohtaja, tekninen johtaja ja vapaa-aikasihteeri. Kunnanjohtajalla ja / tai hallinto- ja talousjohtajalla on kuitenkin oikeus hyväksyä kaikki kunnan laskut ja kirjanpidon tositteet. Vuosilomien aikana laskujen hyväksyjänä toimii kulloinkin sijaiseksi määrätty viranhaltija. Kunnanjohtajaa henkilökohtaisesti koskevat laskut hyväksyy kunnanhallituksen puheenjohtaja ja teknisen hyväksynnän eri ohjelmiin suorittaa hallinto- ja talousjohtaja.

Hyväksyttiin.

VIMPELIN KUNNAN RAHOITUS- JA SIJOITUSTOIMINNAN PERIAATTEET

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää Vimpelin kunnan rahoitus- ja sijoitustoiminnan periaatteet kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Hyväksyttiin.

OIKAISUHAKEMUS VIEMÄRILASKUUN

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen, että Vimpelin Lämpö Oy.n viemärilaskua oikaistaan 31.10.2023 tehdyn anomuksen mukaan ja hyvitys 1368,45 € sis. alv 24 % hyväksytään. Perusteluna on, että hakija on jättänyt hakemuksensa ennen teknisen toimen tekemää päätöstä 22.11.2023 §106, koskien vesilaitoksen maksujen hyvityksestä. Kuntalaisten yhdenvertainen kohtelu.

Hyväksyttiin.

SOPIMUSSAKKO / TONTTI 261/6 / PONNARI OY

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus päättää, että Ponnari Oy:ltä laskutetaan kauppakirjaan kirjattu sopimussakko 12 920,50 €, josta vähennetään maksettu kauppahinta 600 euroa.

Hyväksyttiin.

TILINPÄÄTÖS 2023 / AIKATAULU

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy tilinpäätöksen 2023 laadinnan aikataulun lautakunnille, konserniyhtiöille sekä muille sidosryhmille noudatettavaksi.

Hyväksyttiin.

TYÖTERVEYSHUOLLON TOIMINTASUUNNITELMA V. 2024

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy päivitetyn työterveyshuollon toimintasuunnitelman vuodelle 2024.

Hyväksyttiin.

TURVALLISUUSSUUNNITELMA

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää turvallisuussuunnitelman kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Hyväksyttiin.

HALLINTO- JA TALOUSJOHTAJAN VIRKA

Haastattelut suoritettiin 11.-12.1.2024. Virkavaalia valmistelevaan työryhmään kuului kunnanhallitus, valtuuston puheenjohtaja ja 1. varapuheenjohtaja, kunnanjohtaja ja hallinto- ja talousjohtaja.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää vaalia valmistelevan työryhmän yksimielisenä esityksenä kunnanvaltuustolle, että hallinto- ja talousjohtajan virkaan valitaan KM ja KTM Eveliina Nokua-Keisanen, joka koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelusta saadun kokonaisarvioinnin perusteella on Vimpelin kunnan hallinto- ja talousjohtajan virkaan taitavin ja soveltuvin.

Hyväksyttiin.

LAUSUNTO ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNTAKAAVA 2050 EHDOTUSVAIHEESTA

Kunnanjohtaja

Vimpelin kunta lausuu Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050:n kaavaehdotusaineistosta seuraavaa:

  1. Vimpelin kunta katsoo, että alueellamme olevia tuuli- ja aurinkoenergia-alueita ei tule pienentää tai kieltää maakuntakaavassa. Metsäpeurojen laiduntamisalueet ja niiden aiheuttamat rajoitukset tai kiellot tuulivoiman rakentamisen osalta tulee poistaa maakuntakaavasta Vimpelin kunnan alueelta.

Metsäpeuroista ei ole toistaiseksi olemassa olevaa laajamittaista ja vertaisarvioitua tutkimusta, jonka pohjalta maakuntakaavaan voisi tehdä rajoituksia tuulivoiman rakentamisen suhteen. Metsäpeurojen osalta tehdyt rajoitukset eivät näin ollen perustu faktapohjaiseen tietoon vaan olettamukseen ilman tieteellistä pohjaa. Koska tietoa ei ole tai kaikki tieto on oletuksellista, tulee tuulivoima-alueet pitää luonnosvaiheen tasolla, eikä niitä tule pienentää. Maakotkien selvityksessä ei ole ollut mahdollisuutta tarkkoihin reviirikohtaisiin maastoselvityksiin vaan lentomäärät on tehty oletettujen määrien perusteella. Koska tutkittua tietoa ei ole, niin tällöin annetun selvityksen perusteella ei tule poistaa tai pienentää tuulivoima-alueita. Sen sijaan tarkemmat rajoitukset tulee tehdä ympäristönvaikutusten arvioinnin avulla, jota varten kyseinen toimenpide on luotu.

  1. Viherkäytävät (viheryhteystarve) tulee poistaa ehdotuksesta, koska ne eivät perustu lakiin. Viherkäytävät hyvin suurella todennäköisyydellä tulee rajoittamaan metsätaloutta tai aiheuttamaan haittaa metsänomistajille.
  2. Elinkeinoelämän osalta Järviseudulle tulee lisätä ”elinkeinoelämän kasvukäytävä” merkintä, sillä seutukunnastamme lähtee noin 30 prosenttia koko Etelä-Pohjanmaan viennistä. Olemme maakunnallisesti, sekä kansallisesti merkittävä elinkeinoelämän keskittymä, johon on odotettavissa lähivuosina vähintään kymmenien miljoonien lisäinvestointeja teollisuuteen. Nykyiset ehdotukset rajoituksineen tulevat tuhoamaan Vimpelin ja koko seutukunnan kyvyn investoida alueen elinvoimaan ja kasvuun. Olemme merkittävä elinkeinoelämän keskittymä, emmekä syrjäseudulla sijaitseva reservaatti. Maakuntakaavan tulee mahdollistaa kasvua, sovittaen alueen biodiversiteetin, kestävän kehityksen, mutta ennen kaikkea ihmisten mahdollisuuden elää ja yrittää yhteen.

Hyväksyttiin.

JPYP:N VERKOSTOITUMISMATKA TARTTOON

Hallinto- ja talousjohtajan päätösesitys:

Kunnanhallitus päättää hyväksyä kunnanjohtaja Sam Leijonanmielen virkamatkan Tarttoon ajalla 24. – 27.1.2024.

Hyväksyttiin.

KIINTEISTÖNLUOVUTUSILMOITUKSET

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus päättää, että kunta ei käytä etuostolain perustein etuosto-oikeutta 18.12.2023-14.1.2024 toteutuneissa kiinteistökaupoissa.

Hyväksyttiin.

MUUT ASIAT

Päätettiin, että kunnanvaltuuston ylimääräinen kokous pidetään 29.1.2024 klo 18.30, asialistalla hallinto- ja talousjohtajan virkavaali.


 

JÄTÄ KOMMENTTI