Viro muuttui ”koronalingoksi” – Tartuntojen kasvu heijastuu myös Suomeen

0
Laulujuhlat keräävät normaalioloissa valtavat yleisömassat Tallinnan Laululavalle (Kuva VisitEstonia/Kaarel Mikkin)

Viron koronatilanne on synkistynyt rajusti, ja sen ennakoidaan johtavan tartuntojen kasvuun Suomessakin. Niin sanottuja pakkotestejä ei kuitenkaan edelleenkään tehdä Helsingin satamissa.

Reilun miljoonan asukkaan Virossa on todettu yli 1 000 uutta päivittäistä koronatapausta nyt seitsemänä peräkkäisenä päivänä, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.

Tiistaita edeltäneen vuorokauden aikana uusia tartuntoja havaittiin 1 113 kappaletta, sitä edellisenä vuorokautena 1 028 kappaletta!

Viikon aikana maassa todettiin 8 186 uutta koronatapausta, mikä on yli 2 000 tapausta enemmän kuin edellisellä viikolla ja ensimmäinen kerta kun 6 000 viikkotartunnan raja ylittyi Virossa. Viikossa havaitut 58 koronakuolemaa on myös ennätyksellisen korkea luku.

Matkustamista Suomeen on rajoitettu ja estetty monin tavoin, myös työmatkaliikenteen osalta. Ihmetystä herättää kuitenkin se, että niin sanottuun pakkotestaamiseen ei vieläkään ole ryhdytty, vaikka Viron tilanne huolestuttaa Helsingin pormestariakin. Matkustajien kieltäytyminen koronatesteistä, jotka ovat ilman erillistä määräystä vapaaehtoisia, on nähty ongelmaksi, johon hallitus yrittää puuttua vireillä olevalla lakihankkeella.


 

JÄTÄ KOMMENTTI