Virtain kaupungin osallistuvan budjetoinnin 2023 kohde ratkennut – Viheralueiden siistiminen tiukan kisan voittajaksi

0
Kantatie 66:n kiertoliittymän istutuksiin on tarkoitus käyttää osallistuvan budjetointiin varattuja määrärahoja tänä vuonna.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupunki järjesti toisen kerran osallistuvan budjetoinnin, johon kuntalaiset saivat tehdä ehdotuksia, mihin määräraha tulisi käyttää. Kaupungin budjettiin on vuodelle 2023 varattu 20.000 euron määräraha kyseiseen tarkoitukseen.

Ehdotuksia jätettiin toiminnan kehittämiseksi yhteensä 36. Ehdotusten kirjo oli hyvin laaja. Kaikki ehdotukset käytiin läpi ja samankaltaiset ehdotukset yhdistettiin. Äänestysvaiheeseen ei kelpuutettu niitä, jotka eivät vastanneet annettuihin tavoitteisiin (laaja osallisuus), kuuluvat isompaan jo suunnitteilla olevaan kokonaisuuteen, olivat mahdottomia toteuttaa käytettävissä olevalla määrärahalla tai aiheuttavat jatkuvaa kulua tai henkilöstön palkkaamista.

Torialueen yleisilmeen kohottaminen on tapetilla.

Osa suunnitelmista oli sellaisia, että ne eivät kuulu kaupungin toimivaltaan, ulottuvat muun viranomaisen tai yksityisen toimivaltaan. Lisäksi jotkut ehdotukset olivat sellaisia, joita viedään eteenpäin kaupungin normaalin toiminnan puitteissa. Äänestysvaiheeseen eteni 16 ehdotusta.

Äänestyksen ensivaiheessa annettiin ääniä yhteensä 151. Kolme ehdotusta sai yhtä paljon ääniä, joka jälkeen suoritettiin vielä toinen äänestyskierros, jossa ääniä annettiin yhteensä 201.Tiukan kisan voittajaksi selvisi kaupungin viheralueiden siistiminen 80:llä äänellä. Leikkipuisto Killinkosken Wanhan tehtaan alueelle keräsi 67 ääntä ja kolmanneksi tullut Puolukkatien leikkipuiston parantamisen saalis oli 54 ääntä.

Kirjaston alueelle tulee myös uusia istutuksia.

-Äänestys oli tänä vuonna tiukka kolmen ehdotuksen välillä. Äänestyksen voittoehdotus on selvästi jatkoa viime vuonna voittaneelle Virtain yleisilmeen stailaukselle. Viheralueiden kunnossapito ja kehittäminen pitkäjännitteistä, jatkuvaa työtä. Viime vuosina on tehty paljon töitä sen eteen, mutta töitä riittää edelleen. Tottahan se vaatii myös paljon resursseja. Ehdotuksissa oli paljon yleisilmeen kehittämiseen liittyviä, hyviä ideoita, kaupunginjohtaja Henna Viitanen kertoo.

Työnjohtaja Risto Lehtinen kertoo, että tänä kesänä kaupungilla on ollut puutarhuri-opiskelija, joka on saanut vietyä paljon asioita eteenpäin muiden työntekijöiden kanssa.        – Tämän vuoden määräraha on tarkoitus käyttää muun muassa kirjaston uusiin istutuksiin, torialueen yleisilmeen kehittämiseen sekä kantatien 66:n kiertoliittymän istutuksiin. Nämä nousivat esiin myös osallistuvan budjetoinnin ehdotuksissa, avaa rahan suunniteltuja käyttökohteita Risto Lehtinen.-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI